Gündem

İDDEF, Türkiye ve 33 ülkedeki yardım faaliyetlerine aralıksız devam ediyor

İDDEF, “İyiliğe Dokun” sloganıyla asıllaştırdığı 2020 seneyi ramazan kampanyası kapsamında yardımseverlerin affettiği azık koliyi, zekat, fitre ve fidyeleri koronavirüs salgınından ekonomik olarak etkilenen Türkiye ve Afrika, Asya, Ortadoğu ve Balkanlar’daki asıl gereksinim sahipleri ile medreselerde eğitim gören ilim öğrencilerine eriştirdiğini bildirdi.

Yurt içinde takviye seferberliği
Verilen bilgiye göre, koronavirüs salgınının ekonomik tesirlerinin Türkiye’de görülmesinin ardından ”Beraber Muvaffak Olacak, Dayanaklaşarak Aşacağız” sloganıyla harekete geçen İDDEF şu ana kadar 10 bin aileye yiyecek koliyi eriştirdi. Ramazan ayı içerisinde de takviye çalışmalarına devam eden İDDEF, koronavirüs nedeniyle işine gidemeyen, çalışamayan, gerekli olarak konutta kalmak gidişatında olan yaşlı, hasta ve asıl gereksinim sahiplerini ziyaret ederek azık kutularını teslim ediyor. Yardımseverlerin kampanyaya verdikleri takviyeyle hazırlanan esas yiyecek malzemelerinden oluşan yiyecek paketiyle hem sofralara aş hem de sevgi ve muhabbet köprüleri kurarak gönüllerini kazanılmaya devam ediliyor.

Suriye’de her gün bin 500 şahsa iftar
Verilen bilgiye göre, Suriye gibi acil takviye bölgelerine ağırlık vererek iç savaş sebebiyle mağduriyet yaşayan Suriyeli sivillerin Ramazan keyfini yaşaması için çalışan federasyon, İdlib’de hizmete aldığı aşeviyle her gün bin 500 şahsa sıcak iftar yemeği ikram ediyor. Ramazan ayının ilk günüyle beraber kazanların kaynamaya başladığı aşevinde yapılan yemekler federasyon takımlarınca koli halinde çadır şehirlere ve briket konutlara eriştirilerek hayat çabası veren savaş mağduru Suriyeli sivillere dağıtılıyor. Yemek pişirme ve dağıtma esnasında koronavirüs sebebiyle her türlü temkin alınırken maske takılıp eldivenler giyilerek çalışmalar sürdürülüyor. Ramazan ayı süresince takribî 40 bin şahsa iftar yemeği verilmesi amaçlanıyor.

Gazze ve Yemen’de suratlar gülüyor
Federasyonun, iç savaş sebebiyle güç günler geçiren Yemen’de ve muhtaçlık içinde yaşayan Gazze’deki Filistinli Müslümanlara, Ramazan çalışmaları kapsamında içerisinde esas yiyecek malzemelerinin yer aldığı azık dağıtımı ve konutlara sıcak iftar yemeği servisi asıllaştırdığı belirtildi.

Sıradaki Haber :  Sosyal mesafeyi hiçe sayıp, köprü altında açılan tezgahlara akın ettiler

Afrika ve Asya’ya uzanan iyilik eli
Veirlen bilgiye göre, yurtdışında 33 ülke 106 bölgede mahallî misyonlularıyla takviye çalışmaları yapan federasyon, Afrika kıtasında azık dağıtımı asıllaştırıyor ve sıcak iftar yemeği eriştiriyor. Zekat ve fitre itimatlarını ilim öğrencileri ile asıl gereksinim sahiplerine teslim eden federasyon, Batı Afrika ülkesi Gine’deki Mahmud Ustaosmanoğlu Külliyesi etrafındaki bin aileye azık eriştirdi. Kamerun’da gereksinim sahiplerine iftar yemeği veren federasyon, zekat ve azıkları sahadaki mahallî vazifelileri aracılığıyla teslim ediyor. Mali, Etiyopya, Burkina Faso, Kenya ve Nijerya’da da Ramazan desteği yapılırken, adak kurban itimatları fukara kimselerin sofrasına eriştiriliyor. Ramazan ayında su kuyusu çalışmalarına da sürat veren İDDEF, yardımseverlerin bağışlarıyla Afrika ve Güney Asya’da su kuyusu açıyor. Güney Asya’nın fakir ülkelerinden olan Bangladeş, Filipinler ve Kamboçya’daki Müslümanlara iyilik eli uzatan federasyon, sahadaki vazifelileri ile gereksinim sahibi ailelere azık desteği yaparak, iftar yemeği ikram ediyor. Lekeli su problemi sebebiyle binlerce vefatın yaşandığı Bangladeş’te su kuyusu açan federasyon, huzur ve yarar ayı Ramazan’da kardeşliği ve dayanışmayı pekiştiriyor.

Ramazan süresince sürecek iyiliğe siz de değmek isteyenlerin, yurtiçinde veya binlerce km uzaktaki ümmet coğrafyasında insanların suratının gülmesine vesile olmak isteyenlerin; iddef.org internet sitesi üzerinden online olarak, alakalı hesap numaralarından, telefon ve SMS yoluyla bağış yapılabileceği bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu