Gündem

IKBY Sağlık Bakanı Berzenci: “Korona virüse karşı zafer yakın”

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 2 milyondan fazla kişiye bulaşan ve 160 binden artı kişinin de ölümüne niçin olan korona virüse (Covid-19) karşı ülkelerin mücadelesi sürüyor. Irak Kürt Yöresel Yönetimi Afiyet Bakanı Saman Berzenci gerçekleştirdiği basın toplantısında, korona virüsle mücadelenin iyi bir şeklide yürütüldüğünü belirterek, “Korona virüs şüphesiyle jurnal testler devam ediyor. Kesin aşamalar sonrası yakın bir süre içerisinde korona virüse aleyhinde zaferimizi bildiri edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Çin’in korona virüsle uğraş dahilinde 4. sıhhat malzemeleri yardımını teslim alırken izah etme yapan Berzenci, sıhhat malzemelerinin korona virüs testi, tulum, gözlük, maske ve diğer tıbbi ekipmanlardan oluştuğunu belirtti.

Çin’den Irak’a da tıbbi malzeme yardımı

Çin’in Irak’a 3. sağlık durumu malzemeleri yardım paketini gönderdiği açıklandı. Irak Sıhhat Bakanlığı kadar yapılan açıklamada, Çin’den korona virüs salgını ile çaba için kullanılan tıbbi malzemelerin ülkeye ulaştığı belirtildi. Irak Sağlık Durumu Bakanlığı Sözcüsü Seyf el-Bedir yaptığı açıklamada, daha önce salgınla çaba için Çin’den 2 uçak tıbbi malzemeleri geldiğini ve bugün de bir uçak yardımın ulaştığını kaydetti.
Irak’ta bin 539 kişide korona virüs saptama edilirken 82 kişi virüs sebebiyle hayatını kaybetti. Ülkede bin 9 birey ise virüsü yenerek hastanelerden taburcu oldu.,

Abdulkadir Hacıoğlu
 

Sıradaki Haber :  Çorum Valisi Çiftçi, kentte 21 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini açıkladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu