Gündem

İmamoğlu ‘Bilgilendirilmedik’ Dedi: ‘Yarın İstanbul’da Hangi Hizmetleri Verip Vermeyeceğimizi Bile Bilmiyoruz’


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu akşam bildiri edilen 2 jurnal sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak “Haberdar değiliz, bilgilendirilmedik” dedi. “Yarın İstanbul’da hangi hizmetleri verip vermeyeceğimizi bile bilmiyoruz” diyen İmamoğlu, “Iki Taraflı us ve meslek birliği olmayan her karar sadece kafa karışıklığı ve panik yaratır.” ifadelerini kullandı.

s-faeb11fb3a093be291ef17e0998f678fbedf83
Twitter:  @DiegoCupolo

Aniden duyurulan yasaklanmış kararı vatandaşların market ve fırınlara akın etmesine neden oldu

Sokağa Çıkma Yasağının Arkasında Marketler ve Fırınlar Önünde Oluşan Kuyruk Sosyal Medyanın Gündeminde –

İBB Başkanı İmamoğlu da Twitter’dan bir mesaj paylaşarak “bilgilendirilmedik” dedi

s-11edc057156d184cd88bc361e68669ab9d480a

Başkan bu mesaj ile birlikte dahası video yayınladı ve sükunet çağrısı yaptı

Başkan bu mesaj ile birlikte dahası video yayınladı ve sükunet çağrısı yaptı Başkan bu mesaj ile birlikte üstelik video yayınladı ve sessizlik çağrısı yaptı 5e90d34ba5aa4392121d646c.jpg
İmamoğlu videolu mesajında şunları söyledi:”Arzu ettiğimiz bir sokağa çıkma yasağı olmadı. Biz bunun minimum 2 hafta hatta 3 hafta olması gerekliliğini sizlerle paylaşmıştık. Bugün iletilen bakanlığın kararı 2 günlük bir yasak. Fakat detaylarıyla ilgili hiçbir kurumun net bir bilgisi değil. Bu bizim açımızdan üzücü. Halbuki bunun bir simülasyonu yapılmalıydı ama biz bu uyarımızı yapmıştık. Ve ona tarafından herkes hazırlığını yapmalıydı. Yani yarın hangi kurumun hangi konullarda vazifeli olduğu noktasında hiçbir çalışma kurumlara iletilmiş değil. Bu konudaki çalışmaların yapıldığı söylendi. Biz de bunları bekliyoruz. Belediyeleri dikkate alan bir devlet yapısıyla daha doğru bir karar alınabilirdi. Buna üzgünüz, lakin lütfen kararları bekleyiniz.”

İmamoğlu’dan bir izah etme daha geldi: “İBB’nin tüm hizmetleri devam edecek”

s-fdcf3b7af9a10ca979eafefcb11fca864ceb07
Yeni bir tanımlama yapan Ekrem İmamoğlu;”11 Nisan Cumartesi itibariyle İBB’nin bütün hizmetleri sokağa çıkma serbestisi olanlar için devam edecek. Insanlar Ekmek ve Hamidiye Su %100 üretime geçti. İBB, bütün İstanbul’un yiyecek ihtiyacına yetecek kapasitededir. Halkımız ağırbaşlı olsun ve güvende hissetsin. Lütfen cümbür cemaat evine dönsün.” dedi.

Sıradaki Haber :  Korona savaşçıları sessiz taşıyıcılar ve gizli pozitifi vakaların peşinde

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu