Gündem

İnegöl’de 43 metre uzunluğundaki üst geçit haziranda hizmete giriyor

İnegöl’de yeni mesken yerleri ve yeni hayat alanlarının oluşmasıyla yeni gereksinimler de ortaya çıkıyor. Yurttaşların rahat bir hayat sürebilmesi ismine İnegöl Belediyesi çalışmalarını ve projelerini sürdürüyor. Bu kapsamda özellikle son 10 senede İnegöl’ün süratli büyüyen bölgelerinden olan Alanyurt bölgesinde, eğitim müesseselerinin rakamı arkasıydı. Sinanbey Semti 1. Sokak, Ertuğrulgazi Semti Özkervan Cadde ve Alanyurt Sokağının kesiştiği bölgede 3 mektebin hizmete girmesiyle, bu bölgede talebe ve yaya sirkülasyonu da oldukça çoğalış gösterdi. Mekteplerin eğitime başlamasıyla birlikte sabah ve akşam saatlerinde çok fazla yaya sirkülasyonu ortaya çıkmasıyla Metal Sanayi Kavşağı olarak adlandırılan Özdilek Köprülü Kavşağı bölgesinde yaya geçişleri için ciddi tehlike oluşmaya başladı.

Sinyalizasyon sistemine karşın talebeler için risk talep eden kavşakta can ve mülk kayıpları yaşanmaması için İnegöl Belediyesi harekete geçti. Mesullüğü Karayolları 14. Bölge Müdürlüğünde bulunan kavşakta İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün yoğun arzları yönünde Karayolları 14. Bölge Müdürlüğünce Yaya Üst Geçidi yapılması kararı alındı. Nisan ayında Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından üretimine başlanan 43 m uzunluğunda, 6 metre yüksekliğinde ve iki tarafında da asansör için kuleler vazgeçilecek biçimde dizayn edilen yaya geçidinin imali sürüyor.

Takribî maliyeti 1 buçuk milyon TL olan üst geçidin devam eden çalışmalarını, Belediye Başkanı Alper Taban bugün yerinde araştırdı. Tahlil sırasında yetkililerden bilgi alan Taban’a, 15 Haziran tarihine kadar çalışmaların bitirilmesinin tasarlandığı ifade edildi.

Sıradaki Haber :  Oto elektrikçisinden örnek davranış

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu