Dünya

İngiltere Başbakanı Johnson’ın Başdanışmanı Cummings: ‘Pişman değilim’

İngiltere’de Başbakan Boris Johnson’ın Başdanışmanı Dominic Cummings, korona virüs kuşkusu olmasına karşın karantina kaidelerini ihlal ederek, seyahat etmesi sebebi ile istifa çağrısı yapılmıştı. Başdanışman Cummings, bugün mevzu ile alakalı söylemelerde bulundu. Cummings, “Yaptıklarımdan pişman değilim. Bence bu şartlarda yaptığım şey gerçekten manalıydı” ifadelerini kullandı.

Başdanışman, içinde bulunduğu şartların karışık ve güç olduğunu dile getirerek, karısının hasta olmasında sonra salgın sebebi ile çocukların bakımı için bir yol bulamadığını ifade etti. Cummings, kendilerini Londra’da güvende sezmediklerini sarihlerken, “Minik çocukların bakımı kaideler açısından istisnai bir gidişattı. Bununla başa çıkma biçimim kimse için tehlike oluşturmadı” ifadelerini kullandı. Başdanışman, “İdaremelikler, kaidelere uymanın muhtemel olmadığı muhtelif istisnai gidişatları söylüyor. Kaideler her şartta konutta kalmalısın demiyor. Bu kaidelere uyamayacağınız bazı vaziyetler olduğunu söylüyor. Bende istisnai bir vaziyette olduğumu düşünüyordum” dedi.

Başdanışman Cummings, mevcut şartlar altında ailesinin Durnham’da bulunan evine gitmenin en tehlikesiz alternatif olduğuna karar verdiğine söyledi. Cummings, seyahat kararı ile alakalı Başbakan Johnson’a danışmadığını ifade ederken, “Gidişat önümüzdeki günlerde netleştiğinde onunla konuşacağımı sanıyordum” dedi.

Cummings, ailesinin malında ormanda yürüyüşe çıktığını dile getirirken, kimse ile etkileşime geçmediğini vurguladı. Başdanışman, “Maldan hiç bölmedik. Özel arazideydik. Uzaktan bazı insanları gördük, ancak sosyal mesafe kaidelerini ihlal etmedik” ifadelerini kullandı. Başdanışman Cummings, kendisine yöneltilen istifa çağrıları için “Bu hiddetin çoğu, medyadaki doğru olmayan raporlara direniyor. Makul davrandığım ve tehlikeleri en aza indirmeye çalıştım. Haklı olduğumu söylemiyorum ama bunu neden yaptığıma söyledim” dedi.

Aylin Karadeniz

Sıradaki Haber :  İngiltere Başbakanı Johnson’ın başdanışmanının istifası isteniyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu