Dünya

İngiltere’de 15 Haziran’dan itibaren mağazaların açılması planlanıyor

Avrupa’da bir hayli ülke korona virüs salgını ile çaba için aldığı tedbirleri hafifletmeye devam ediyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bugün yaptığı söylemede ülke genelinde 1 Haziran’dan itibaren sarih hava pazarlarını, 15 Haziran’dan itibaren ise tüm perakende mağazaları açmayı tasarladıklarını duyurdu.

Johnson, “Bugün perakende sektörüne dükkanlarını açma izni verme maksadımızı bildirmek istiyorum ki, hazırlıklarını yapabilsinler” ifadelerini kullandı. Başbakan, ilerleyen günlerde korona virüs salgınına karşı mağazaların tehlikesiz hale getirilmesi hakkında bir idaremelik yayınlanacağına söyledi. İngiltere’de Temmuz’dan itibaren kafe ve lokantaların sarih havada bulunan kısımlarının açılmasına izin verileceği düşünülüyor.

Öte yandan Başbakan Johnson, bugün yaptığı söylemede karantina kaidelerini ihlal eden Başdanışmanı Dominic Cummings’i ise korunmaya devam etti.

İngiltere’de toplam korona virüs olay rakamı 261 bin 184’e, yaşamını kaybedenler ise 36 bin 914’e yükseldi. İngiltere, dünyada korona virüsten en fazla can kaybının yaşandığı ikinci ülke konumunda bulunurken, Avrupa’da ise birinci sırada yer alıyor.

 

Sıradaki Haber :  Fransa’da salgının başlamasından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu