Dünya

İngiltere’de 20 dakikada sonuçlanan korona virüs testi denemeleri başladı

Korona virüs salgını sebebi ile güç günler geçiren İngiltere’de test ve aşı çalışmaları devam ediyor. İngiltere Sıhhat Bakanlığı, tarafından yapılan söylemede korona virüs olaylarının süratli tespiti için 20 dakikada netice veren bir testin sınamalarına başlandığını duyurdu. Bakanlık, geliştirilen yeni test sayesinde alınan misallerin laboratuvara sevk edilmeden sahada sonuçlanacağını aktardı.

Sıhhat Bakanlığı, yeni testin 20 dakikada netice vermesi sayesinde hadiselerin süratlice tespit edilmesini ve karantina altına alınmasına kastediyor. Bakanlık, süratli neticeler sayesinde salgının dağılmasını yasaklamayı tasarılarken, testin sürüntü yolu ile uygulanacağını belirtti. Sıhhat Bakanı Matt Hancock, yaptığı söylemede muayenehane testlerde galibiyetli olduklarını ve 6 haftalık kaptan uygulama safhasına geçtiklerini aktardı. Hancock, kaptan uygulama evresinin bugün Hampshire’da başlanacağına söyledi.

Bakan Hancock, kaptan safhaya her yaştan 4 bin şahsın katılacağını sarihlerken, testin galibiyetli olması halinde en kısa vakitte tüm ülkeye dağılmasını tasarladıklarını ifade etti. Sıhhat Bakanı, “Testin aktifliğini çok yakından izleyeceğiz ve şayet işe faydaysa olası olan en kısa vakitte yaşama geçireceğiz. Gelecek haftadan itibaren bunları evreli olarak uygulamaya başlayacağız. İlk başta sıhhat ve bakım personeline, hastalara ve uysallara” ifadelerini kullandı.Bakan Hancock, “Yenilikçi bilim ile çalışmanın her zaman tehlikeyi vardır” ifadelerini kullandı.

Sıhhat Bakanı, ayrıca hükümetin İsviçreli Roche işletmeyi ve Amerika Birleşik Devletlerili Abbott Labs işletmesinden 10 milyon antikor testi için kontrat imza attığını açıkladı.İngiltere’de toplam korona virüs hadise rakamı 250 bin 908’e, yaşamını kaybedenlerin rakamı ise 36 bin 42’ye erişti.

Aylin Karadeniz
 

Sıradaki Haber :  Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu