Dünya

İngiltere’de İlkokullar 1 Haziran’da açılıyor

Korona virüs salgını sebebiyle güç günler geçiren İngiltere’de kademeli olarak, basmakalıplaşma adımları atılmaya başladı. Korona virüs salgını ile alakalı büyümeler hakkında yapılan günlük basın buluşmasında konuşan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkedeki mekteplerin açılıp açılmaması gerektiği kavgalarına sarihlik getirdi. Johnson, yaptığı söylemede ülkede ki ilkokulların 1 Haziran’dan itibaren kademeli olarak yine açılacağını duyurdu.

Başbakan Johnson, “Çocukların eğitimi, refahları, uzun vadeli gelecekleri sosyal hak için çok ehemmiyetlidir. Öbür bir hayli ülkede uygulanan yaklaşım yönünde, çocuklarımızı yönetilebilir ve olabildiğince tehlikesiz bir biçimde sınıflara geri almaya başlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Başbakan, öncelikle ilkokul 1.sınıf ve 6. sınıfta okuyan talebelerin eğitime geri döneceğini ifade etti. Johnson, ayrıca ortaokul 10. ve 12. sınıf talebeleri için eğitime dönüş tarihinin 15 Haziran’dan itibaren başlayacağına söyledi.

Hükümetin Acil Gidişatlar Bilimsel Danışma Grubu, çocukların korona virüse tutmasının daha düşük olduğunu belirtirken, çocukların virüsü başkalarına bulaştırmasının ise daha düşük olduğunu iddia etti.
İngiltere’de toplam korona virüs olay rakamı 259 bin 559’a, yaşamını kaybedenlerin rakamı ise 36 bin 793’e erişti. İngiltere, dünyada korona virüs salgınından en fazla etkilenen ikinci ülke konumunda bulunurken, Avrupa’da ise birinci sırada yer alıyor.

Aylin Karadeniz

Sıradaki Haber :  New York polisinin bütçesinden 1 milyar dolarlık kesinti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu