Dünya

İngiltere’de korona virüs ölümleri en çok yoksul bölgelerde yaşanıyor

Korona virüs sebebiyle 28 bin 446 vefatın kaydolunduğu ve 186 bin 599 olayın görüldüğü İngiltere’de Milli İstatistik Ofisi’nin ONS yaptığı araştırmaya göre salgında vefat oranları ülkenin muhtaç bölgelerinde daha yüksek. Araştırmaya göre, vefatlar ülkenin en muhtaç bölgelerinde 100 binde 55, azami kazançlı bölgelerinde ise 100 binde 25 olarak tespit edildi. Ayrıca araştırma neticelerinde muhtaç bölgelerde korona virüs vefat oranlarının bayanlarda 100 bin bireyde 39.6 oranında görüldüğü belirtilirken 100 bin erkekte ise 76.7 vefat oranın görüldüğü ifade edildi. İngiltere’de erkeklerin korona virüs sebebiyle yaşamını kaybetmesinin bayanlara oranla daha yaygın olduğu belirtilen araştırmada bir bölgenin kazancı, istihdamı, kabahat oranı ve sıhhat hizmetleri yoksunluğu gibi etkenler dikkate alınarak sonuçlandırma yapıldığı kaydolundu.

ONS Sıhhat İncelemeleri Başkanı Nick Stripe, “Genel vefat oranları klasik olarak muhtaç bölgelerde her zaman daha yüksek olmakla birlikte, bugüne kadar Covid-19’un bunu daha da artırdığını görüyoruz” dedi.
ONS incelemesine ek olarak Mali Araştırmalar Enstitüsü’nün IFS araştırması ise İngiltere’deki Afrika orijinli korona virüs hastalarının İngiliz fertlere oranla üç kat daha fazla olduğunu belirtti.

Aylin Karadeniz

Sıradaki Haber :  AP’den Suriyeli sığınmacılar için 585 milyon Euro yardım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu