Dünya

İngiltere’de korona virüsten 4 bin 419 ölüm

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 3 milyondan fazla şahsa bulaşan ve 220 binden fazla bireyin vefatına neden olan yeni tip korona virüs Covid-19 sebebiyle Avrupa’da bilanço çoğalıyor. İngiltere’de hükümetin bakım konutlarında ve sağlık kurumu dışında asıllaşan vefatları ilk defa bilançoya dahil etmeye başlamasının ardından ülke genelinde korona virüsten can kaybı 4 bin 419 çoğalarak 26 bin 97’ye yükseldi. İngiliz hükümeti daha evvel yalnızca korona virüs için pozitif test ettikten sonra sağlık kurumularda asıllaşan vefatları kayıtlara geçirirken bugün bakım konutları da dahil 4 bin 419 vefatın kayıtlara geçtiğini belirtti. Böylece ülke genelinde korona virüs sebebiyle yaşamını kaybedenlerin rakamı 26 bin 97 olarak söylendi.

Yaşlı bakım konutlarında 3 bin 811 vefat

Dışişleri Bakanı Dominic Raab hakikatleştirilen basın buluşmasında, hükümetin korona virüs sebebiyle kaydolduğu vefatların yalnızca sağlık kurumulardan gelen neticeleri değil, tüm etraflardan gelen neticeleri yansıttığına söyledi. Raab, İngiltere genelinde toplam 818 bin 539 test yapıldığını belirtirken toplam hadise rakamının 165 bin 221’e yükseldiğini ifade etti. Raab, “Bugüne kadar yeni bilgilerle birlikte 3 bin 811 vefat daha kaydolundu” diyerek korona virüs vefatları için aktüellenen bilginin 2 Mart-28 Nisan arasında asıllaşan vefatları kapsadığını ve bu sebeple bilgilerin “ani bir dalgalanmayı” temsil etmediğini dile getirdi. Dışişleri Bakanı Raab, virüsün doruk yapma tehlikesinin atlatılmadığını belirterek sosyal mesafe kaidelerine uyulması gerektiğine bir defa daha dikkat çekti.

İngiltere Ulus Sıhhati Müesseseyi PHE da yeni raporlama usulünün salgının başlamasından bu yana bilgilere ek olarak 3 bin 811 vefat alana getirdiğini doğruladı.

Aylin Karadeniz

Sıradaki Haber :  İran, yabancı turistleri ülkeye kabul etmeye hazırlanıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu