Dünya

İngiltere’de son 24 saatte korona virüsten 288 kişi öldü

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 3 milyon 500 binden fazla şahsa bulaşan ve 250 binden fazla bireyin vefatına neden olan korona virüs sebebiyle Avrupa’da bilanço çoğalıyor. İngiltere’de son 24 saatte korona virüs sebebiyle 288 bireyin yaşamını kaybetmesiyle ölü rakamı 28 bin 734’e yükseldi. Ülkede 3 bin 985 yeni hadisenin kayıtlara geçtiği, toplam olay rakamının 190 bin 584’e eriştiği ifade edildi.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, yaptığı söylemede son 24 saatte 85 binden fazla korona virüs testinin yapıldığını ifade ederken, bugün belirtilen vefat oranının Mart ayının sonundan bu yana asıllaşan en ufak günlük çoğalış olduğuna söyledi. Hancock, vefat oranlarındaki çoğalışın önümüzdeki günlerde daha düşük olacağını düşündüklerini ifade etti.

Sağlık Bakanı, korona virüs olaylarının geliştirilen telefon uygulaması ile takip edileceğini duyururken, gelecek hafta Wight Adası’nda sınanmaya başlanacağını aktardı. Bakan, uygulamayı adada yaşayan herkesin telefonuna indirmesi doğrultusunda çağrıda bulunurken, milletin bu mevzuda kendilerine destek edeceğinden emin olduklarını belirtti.

İngiltere Tıbbi Baş Takviyeci Memuru Prof. Dr. Jonathan Van-Bütün, yaptığı söylemede 30 Nisan tarihinden bu yana korona virüs olay rakamlarında da düşüş olduğunu belirtti.
Öte yandan İngiltere’de bugün Nisan sonu maksadı olan ve daha evvel uygulanan 100 bin korona virüs test taahhüdünün altında kalınan ikinci gün oldu.

Aylin Karadeniz
 

Sıradaki Haber :  İngiltere'de son 24 saatte korona virüsten 586 kişi öldü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu