Dünya

İngiltere’de son 24 saatte korona virüsten 329 kişi öldü

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 3 milyondan pozitif kişiye bulaşan ve 200 binden fazla kişinin ölümüne niçin olan yeni herif korona virüs (Covid-19) nedeniyle Avrupa’da bilanço artıyor. İngiltere’de son 24 saatte korona virüs sebebiyle 329 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 21 bin 61’e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin 29 yaş üzeri olduğu belirtilirken 29 yaşındaki kişinin altta yatan sağlık sorunları bulunmadığı açıklama edildi. Keza son 24 saatte bir Ulusal Sıhhat Servisi (NHS) çalışanın daha hayatını kaybettiği ifade edildi.

Ülkede 4 bin 463 yeni vakanın tespit edilirken, toplam olgu sayısının 152 bin 840’a ulaştı.

İngiltere’de 30 Mart’tan bu yanlamasına Covid-19’a emrindeki gerçekleşen en düşük günlük vefat oranı kayda geçti.

Görevine dönen Başbakan Johnson’dan ikinci dalga uyarısı

öte yandan korona virüs tespit edildikten sonradan semptomlarının kötüleşmesiyle Londra’daki St. Thomas Hastanesinde yoğun bakıma alınan ve oksijen tedavisi uygulanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 12 Nisan’da taburcu edilmesinin gerisinde bugün görevine döndü.

Johnson, ülkedeki kilitlemenin meydana getireceği uzun vadeli idareli sonuçları görebildiğini ve aciliyetinin manâlı olduğunu bildiğini belirterek, “Fakat ikinci bir yükseliş riskinden kaçınmamız gerekiyor” dedi. İkinci bir dalganın sadece vefat ve rahatsızlık dalgası değil, bununla beraber “idareli facia” olacağını dile getiren Johnson, sabırlı olunması gerektiğini belirtti.

Başbakan Johnson aşamalı olarak normale dönüleceğini açıklama ederken bunun ne değin süreceğini öngöremediğini, kısıtlamalardan çıkış kararlarının “olası olan en yüksek şeffaflıkla” alınacağını açıklama etti.

Sıradaki Haber :  Yahudi yerleşimciler Filistinlilerin arazilerini ateşe verdi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu