Dünya

İngiltere’de son 24 saatte koronavirüsten 210 kişi öldü

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 4 milyon fazla şahsa bulaşan ve 284 binden fazla şahsın vefatına neden olan yeni tip korona virüs Covid-19 salgını sebebiyle Avrupa’da bilanço çoğalıyor. İngiltere’de söylenen son bilgilere göre, son 24 saatte Korona virüs sebebiyle 210 şahsın yaşamını kaybettiği, toplam ölü rakamının 32 bin 65’e eriştiği bildirildi. Ülkede 3 bin 877 yeni hadisenin kayıtlara geçtiği, toplam olay rakamının 223 bin 60’a yükseldiği ifade edildi.

İngiltere, dünyada korona virüse bağlı vefatların en fazla yaşandığı ikinci ülke konumunda bulunurken, Avrupa’da ise birinci sırada yer alıyor.

Öte yandan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson dün akşam hakikatleştirdiği halka sesleniş konuşmasında 27 Mart’tan bu yana ülke genelinde uygulanan kısıtlamaların hafifletilmesine müteveccih, “Karantinayı tamamlama zamanı değil” ifadelerini kullanmıştı. Johnson, “İkinci bir çoğalışa izin vermek çılgınlık. Dikkatli olmalıyız. Virüsü hakimiyet etmeye ve yaşam kurtarmaya devam etmeliyiz” demişti. Başbakan Johnson, gelecek haftadan itibaren bahçelerin sosyal mesafe kaidelerine uyulması şartı ile yine faaliyete geçeceğini duyururken Çarşamba gününden itibaren yurttaşların sarih havada egzersiz yapabileceklerini duyurmuştu.

Sıradaki Haber :  İngiltere'de son 24 saatte korona virüsten 627 kişi öldü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu