Teknoloji

İnternette çabuk erişim için tavsiyeler

İlk olarak Çin’de ortaya meydana çıkan ve dünyaya hızlı bir şekilde yayılmaya devam eden yeni müşteri Korona virüsü (Covid-19) nedeniyle vatandaşlar kendilerini evlerinde izole etti. Bu koşul ülke genelinde aniden internetin kullanımı çok yükletti. Türkiye’deki servis sağlayıcılarının açıklamalarına tarafından keza sabit hem de mobil internet kullanımında yüzde 30 ila 50’lere varan bir büyüme yaşanıyor. Anadolu Üniversitesi, uzakta alıştırma ve uzakta eğitim faaliyetlerinin önümüzdeki haftalarda da devam etme ihtimaline karşı ise verimli bir internet hizmeti için kullanıcılara da bir takım görevler düştüğü belirtti.

İnternet kullanılırken bunlara uyarı edilmeli

Anadolu Üniversitesi kullanılan interneti meşgul etmemek ve zahmetsizce vatandaşların işlerini yapabilmesi için dikkat edilmesi manâlı noktaların altına çizdi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, internet kullanılırken, “Yalnızca gerekli dokümanlar indirilmeli. Evrak yollamak yerine link gönderilmeli. Paylaşılan gönderiler daha düşük formatlı içeriklere dönüştürülmeli, pat diye pozitif doküman var ise klasör sıkıştırılmalı. Yüksek boyutlu verilerin indirilmesi için internet trafiğinin daha az olduğu gece saatleri tercih edilmeli. Aralıksız ve gereksiz görüntülü konuşmadan kaçınılmalı. Online oyunların başında geçirilen süreye uyarı edilmeli ve ekran kullanım süresi kontrol edilmeli” konulara dikkat edilmesi gerektiği dile getirildi.

İnternetten daha yüksek performans elde etmek bunlara uyarı edinmeli

Uzak eğitim ve uzaktan çalışma faaliyetlerinin aksamaması ve isteklendirme için çabuk bir internet en önemli durum olduğunu gösteren Anadolu Üniversitesi, kullanılan internetten daha yüksek performansı elde etmek için şu önerilerde bulundu:

“Cihazlarınızı internete kablo ile bağlayın. Çünkü bağlantının sağlandığı kablonun kısa olması internetten aldığımız verimi arttıracaktır. Kablosuz bağlantılar için modemi merkezi bir yere konumlandırın. Tehlikesiz bir WİFİ şifresi ile ağınızın güvende olduğundan muhakkak olun. İnternet bağlantı hızınızı gün içinde hız testi yaparak kontrol edin. Modeminizi günde minimum bir kez kapatıp açarak dinlenmesini sağlayın. İnternete tabi cihazlarınızın sayısını azaltın. Bilgisayarınızın rutin virüs taramasını yapın. Tarayıcınızın ve cihazlarınızın güncellemelerini mutlaka zamanında yapın. Cihazlarınızın arka planında çalışan uygulamaları yoklama edin. Tarayıcılarınızın önbelleğini ve vasıta çubuğunu boşaltın.”

Sıradaki Haber :  Kutup teknolojilerde satmak yapacaklar için üç altın kaide

Moshıur Rahman
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu