Dünya

Irak’ta sokağa çıkma yasağı kısmen kaldırılıyor

Irak Yüksek Milli Afiyet Komisyonu, 17 Mart’tan bu yandan devam eden sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasına karar verildiği duyurdu. Komite göre yapılan açıklamada kısmi sokağa çıkma yasağının lokal saatle 19:00 ile 06:00 saatleri aralarında devam edeceği, Cuma ve Cumartesi günleri ise ayrıntılı sokağa çıkma yasağı uygulanacağı kaydedildi. Sıhhat Komisyonu, lokanta ve pastanelerin kurye aracılığı ile satış yapmasını izin verirken, sabah saatlerinde açık olan işyerlerinde ise azami 2 kişinin içeride bulunmasına karar verdi. Komite, ayrıca maskesiz dışarı çıkanlara suç oluşturan kesileceğini, devlet kurumlarının yüzde 25 oranla mesai yapacağını açıkladı.

Sağlık Durumu Komisyonu, okullar, üniversiteler, camiler, kahveler, kafeler, AVM’ler, spor salonları ve kuaförlerin kapalı kalacağını ifade ederken, düğün ve baş sağlığı merasimlerinin yasaklanmış olduğunu aktardı. Irak’ın başkenti Bağdat’ta ise bu zaman dahilinde Bağdat Operasyonlar Komutanlığı göre sokağa çıkma yasağına uymayan 14 binden fazla birey gözaltına alınırken, binden fazla araca el konuldu.

Bin 539 vaka sayısının bulunduğu Irak’ta 82 kişi korona virüs sebebiyle hayatını kaybetti. Irak’ta geçtiğimiz Şubat, ayının sonunda ilk korona virüs vakasının teşhis edilmesinin ardındaki ülke genelinde 17 Mart tarihinden bu yana detaylı sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Abdulkadir Hacıoğlu

Sıradaki Haber :  ABD’de mahsur kaldığı iddia edilen Türk’ün ülkeye dönmeyi reddettiği ortaya çıktı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu