Sağlık

Irak’tan Türkiye’ye getirilen işçiler karantinaya alındı

Irak’tan Türkiye’ye getirilen işçiler karantinaya alındı

Irak’tan yurda dönüş çalışmaları dahilinde Korona virüs nedeniyle evlerine dönemeyen Irak’ın Basra kentinde yer alan 280 vatandaş ile Bağdat’ta bulunan 267 birey akşam saatlerinde Türk Hava Yollarına ait özel bir uçakla Ankara’ya getirildi. İşçiler, burada hazırlanmış yer alan 27 adet otobüs ile sosyal uzaklık kurallarına uyarak otobüslere bindirilip 14 günlük karantinaya gücüne gitmek üzere Afyonkarahisar’a getirildi. Burada Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve AFAD görevlileri bütün önlemleri alarak otobüsleri Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)’ya ait Bacım Sultan Kız Öğrenci Yurdu önünde Irak’tan gelen işçileri karşıladı.

Otobüslerin gezgin bölümü ile sürücü ve hostes kısmının saydam branda ile izole edildiği görülürken, şoförlerinde koruyucu giysi ve maske taktıkları gözlendi.

öte taraftan yolcular teker teker otobüsten indirilerek yurt binası girişinde kayıtları ve izolasyon işlemleri yapıldı. sonradan kendilerine ayrılan odalara yerleştirilen Irak’tan yurda dönün inşaat işçileri, bu çalışmadan oldukça menün olduklarını belirttiler.

“Reisimiz, bizi de yurtdışında bırakmadı Allah razı olsun”
Kayserili Ersin Çoban isimli geç, “Allah devletimize zeval vermesin, Allah razı olsun. Bir kağıttan Türk Bayrağımızı zeka yerde bırakmayan Reisimiz, bizi de yurtdışında bırakmadı Allah razı olsun. Hiç şüphemiz yoktu zaten, bekliyorduk. İllaki getireceklerdi bizi. Azıcık zorda olsa çok şükür geldik.

“14 gün karantinadayız, ailelerimiz beklesinler sağlığımız için”
Ailelerinin sağlık durumu için kendilerini beklemelerini isteyen Vakkas Sevim isimli diğer bir emekçi ise “Devletimiz sağ olsun var olsun. Bütün imkanları seferber etti. Irak’ta inşaatta çalışıyordum. Alçı boya işleriyle uğraşıyordum. 14 gün karantinadayız, beklesinler sağlığımız için” diye konuştu.

sonra otobüsler sırayla yurt girişine alınarak Irak’tan gelen vatandaşlar 14 gün her tarafında karantinada bekleyecekleri odalarına teker teker alınarak yerleştirildiler.
Hayati Kanat

Sıradaki Haber :  Corona virüs salgınında smear testi yaptırılır mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu