Dünya

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ‘Bu körfezin adı Basra Körfezi, Washington veya New York Körfezi değil’

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başşehir Tahran’da tertip edilen Bakanlar Heyeti buluşmasında konuştu. Ruhani, konuşmasında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın İran gemilerini vurma tehdidine karşılık, “Basra Körfezi bizim için tarihi ehemmiyete sahip. Elbette tüm sahillerimiz aynı önem ver sahip. Hazar Denizi de bunlardan biri. Ancak Basra Körfezi, dünyanın enerji lüzumunu karşılayan ve İran’ı ummanlara bağlayan körfez olduğundan bizim için ehemmiyeti daha fazla. Bu körfezin ismi Basra Körfezi, Washington veya New York Körfezi değil. Binlerce yıldır bu körfezi gözeten İran her alanda galibiyetli olmuştur. Basra Körfezi’ni gözetmekte de galibiyetli olmaya devam edecektir. İran Silahlı Güçleri ve Devrim Muhafızları bu körfezin muhafızlarıdır” dedi.

“Virüsün uzun bir zaman daha bizimle beraber olacağını öngörüyoruz”

Ruhani, korona virüsün şubat ayından itibaren sıhhat ve ekonomide meselelere neden olduğunu söyleyerek, “Bu virüsün uzun bir zaman daha bizimle beraber olacağını öngörüyoruz. Zira bu küresel pandeminin ne zaman sona ereceğini hiç kimse öngöremiyor” dedi.

İranlılardan güçün olmadıkça konutlarından dışarı çıkmamalarını isteyen Ruhani, sosyal mesafe temkinlerinin geçerli olduğunu vurgulayarak, “Bugün eyaletleri beyaz, sarı ve kırmızı seviyelere ayırmamız, beyaz seviyede olan eyaletlerin artık sıhhat protokollerine uymayacakları anlamına gelmiyor. Aksine onların daha dikkatli olması gerekir” biçiminde konuştu.

Aynur Sena Acele
 

Sıradaki Haber :  Papa, korona virüsü fırsata çevirenleri uyardı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu