Dünya

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ‘Kısa zamanda okulları açmak istiyoruz’

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Hocalar Haftası sebebiyle katıldığı video konferans buluşmasında ülke olarak eğitim yaşamına tekerrür dönmek istediklerini ifade etti. Yeni tip korona virüs Covid-19 ile çabada az tehlikeli mesken yerleri olarak kabul edilen beyaz bölgelerde mektepleri tekerrür açmak istediklerini belirten Ruhani, “Ülke olarak eğitim yaşamına kısa zamanda tekerrür dönmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Ruhani, “İleride haftada 1 veya 3 defa talebelerin mektebe gitmesi düşünülebilir. Elbette bu mevzuda neticeye varmak için henüz erken. Ancak bu öneriyi ayrıca düşünebiliriz” dedi. Mekteplerdeki eğitim yaşamının sanal civardan daha bereketli olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Ruhani, “Korona virüs ile beraber eğitim yaşamı televizyonlardan ve sosyal medyadan devam etti. Bu bizim için de yeni bir deneyim oldu” biçiminde konuştu.

“Henüz uzun bir yolumuz var”

Ruhani, ülke olarak korona virüs salgınında 3 hafta süresince doruğu gördüklerini belirterek, “Korona virüsü yenecek kesin bir ilaç veya aşı olmadan virüsün geleceğine ait bir şey söylememiz muhtemel değil” dedi. İranlılara korona virüs ile çabada alınan sıhhat ihtiyatlarına uydukları için teşekkür eden Ruhani, “Milletimiz bu süreçte ağır yaptırımlara karşın iyi bir imtihan verdi. Korona virüsü tamamen yenmek için henüz uzun bir yolumuz var” dedi. Korona virüs ile çabada ağır yükü sıhhat çalışanlarının aldığını vurgulayan Ruhani, “Sıhhat çalışanlarımız büyük fedakarlıklar gösterdi. Yaşamı yaşanabilir kılan onlar oldu” ifadelerini kullandı.

“Maske ve testleri ihraç edebilecek seviyeye geldik”

Korona virüs ile çabada maske ve dezenfektan lüzumlarının da kalmadığını belirten Hasan Ruhani, “Ülke olarak tüm sektörlerdeki çalışanlarımız sayesinde maske ve dezenfektan lüzumlarımızı karşıladık” diye konuştu. Ruhani N95 maske ve teşhis kiti imalinde iyi bir vaziyette olduklarını belirterek, “Bu mahsulleri ihraç edebilecek seviyeye geldik” biçiminde konuştu.

Sıradaki Haber :  Belarus'ta seçim sonuçlarının ardından sokaklarda çatışma çıktı

Öte yandan İran’da korona virüs sebebiyle son 24 saatte 63 birey öldü. Ülkede can verenlerin rakamı 6 bin 340’a yükselirken, hadise rakamı 99 bin 970 olarak söylendi.

Aynur Sena Tez
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu