Dünya

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ‘Korona virüs ile mücadelede akıllı geri dönüş aşamasına geçeceğiz’

Yeni tip korona virüs Covid-19 sebebiyle can kaybının 6 bini aştığı İran’da Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, korona virüs ile gayret buluşması sonrası söylemelerde bulundu. Ülke genelinde korona virüs olaylarında düşüş yaşandığını belirten Ruhani, “Yurttaşların ihtarları dikkate almaları ve sosyal mesafe temkinlerine uymaları neticeyi bir hayli eyalette Covid-19 hadiseleri beyaz seviyeye geriledi” ifadelerini kullandı.

Ruhani, ülkede test rakamlarının çoğalması ve Covid-19 kuşkulularının teşhis için sıhhat hakimiyetlerinin genişletilmesiyle virüs ile gayrette galibiyetli olduklarını ifade ederek, “Sağlık Kurumulara başvuruların eksilmesi, sıhhat çalışanlarının korona virüs hastaları ile daha fazla ilgilenmelerini sağladı” dedi.

Uslu sosyal mesafe uygulamasından uslu geri dönüş evresine

Cumhurbaşkanı Ruhani, korona virüs ile gayrette eyaletleri beyaz, sarı ve kırmızı renklere ayırdıklarını bildirerek, “Kısa zaman içerisinde beyaz eyaletlerin hangileri olduğuna söyleyeceğiz. Bu eyaletlerde kısıtlamalar kaldırılacak” biçiminde konuştu. Ruhani ülkedeki eyaletleri beyaz, sarı ve kırmızı renklerle ayırarak emellerinin uslu sosyal mesafeden uslu geri dönüş evresine geçmek olduğunu dile getirdi. Ruhani, “Uslu sosyal mesafe uygulamasının netice verdiği eyaletlerde uslu geri dönüş evresine geçilecek. Sosyal mesafe tedbirlerinin uygulandığı beyaz eyaletlerde bir hayli kısıtlama kaldırılacak” diye konuştu.

İhtiyatlar rahatlatılıyor

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, “Sıhhat protokolleri ve lüzumlu şartların ulus tarafından yerine getirilmesi koşuluyla önümüzdeki 2 hafta içinde veya Mayıs ayının sonuna kadar yoğun ve kalabalık iş yerlerini ve merkezlerini yine açabileceğimizi umuyoruz” dedi.

Öte yandan İran’da son 24 saat içerisinde korona virüsü kaynaklı 71 can kaybının daha olduğu bildirilirken ülke genelinde virüs sebebiyle yaşamını kaybedenlerin rakamı 6 bin 28’e, olay rakamı ise 94 bin 640’a yükseldi.

Aynur Sena Tez

Sıradaki Haber :  Japonya ve Hindistan'dan askeri işbirliği anlaşması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu