Dünya

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ‘Petrol fiyatlarındaki düşüşten biz de zarar görüyoruz’

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran’da düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında konuştu. Dünya genelinde etkin olan korona virüs sebebiyle petrol fiyatlarının düşmesini değerlendiren Ruhani, petrol üreticisi ülkelerin hasar etmekte olduğunu söyledi. İran’ın öteki petrol üreticisi ülkelere kadar daha eksik hasar edeceğini söyleyen Ruhani, “Tüm petrol üreticisi ülkeler petrol fiyatlarının düşmesinden nedeniyle zarar etmekte. Bizim zararımız diğerlerine göre daha eksik olabilir ancak fiyatların düşüyor oluşunun bize bir faydası yok” dedi.

ABD yaptırımları sebebiyle petrole bağımlılıklarının azaldığını vurgulayan İran Cumhurbaşkanı Ruhani, “Petrole olan bağımlılığımız azaldığı için petrol fiyatlarının düşmesinden dolayı zararımız daha az olacaktır” ifadesini kullandı.

“Korona virüsü yenmiş değiliz”

Korona virüs ile mücadeleye ve sosyal uzaklık önlemlerine devam edeceklerini söyleyen Ruhani, İranlılardan evde kalmaya devam etmelerini içinden gelerek, “Eğer önlemleri bırakır ve rehavete kapılırsak büyük sorunlarla aleyhinde karşıya kalırız. Zorunlu olmadıkça haricen çıkmak ve sosyal mesafe önlemlerine dikkat etmemek, Sağlık Durumu Bakanlığının tavsiyelerine zıt bir koşul. Biz hemen şimdi korona virüsü yenmiş değiliz ve dünyadaki hiçbir bilim adamı veya sıhhat merkezi bu virüsün ne zaman dünyayı terk edeceğine ilişkin bir öngörü ortaya koymuş değil. Covid-19 virüsüne kesin bir çözüm bulunmadığı sürece sosyal uzaklık uygulamasına devam edilecek” dedi.

Hükümetin korona virüs ile mücadelede izlediği yolun yanlış olması halinde, aldığı kararları durduracağını belirten Ruhani, “Eğer vatandaşlarımız sağlık durumu protokollerine uyarlarsa mücadelede başarılı oluruz. Bazı eyaletlerde Covid-19 vakalarında düşüş görmekteyiz. Bundan dolayı eyalet valilerimize teşekkür ederim. Bazı eyaletlerde ise artış yaşanmakta. Bu eyaletlerde afiyet protokolleri daha titiz uygulanmalı” şeklinde konuştu.

Aynur Sena Tez

Sıradaki Haber :  İran Cumhurbaşkanı Ruhani: 'Kısa zamanda okulları açmak istiyoruz'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu