Dünya

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ‘Yarın beyaz bölgelerde camiler yeniden açılıyor’

Yeni tip korona virüsle Covid-19 gayret kapsamında alınan ihtiyatları gevşetmeye başlayan İran’da Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, korona virüs salgınında düşük tehlikeli olan beyaz bölgelerde yarın camilerin yine imana açılacağını bildirdi. Korona virüsle gayret buluşmasında konuşan Ruhani, “Pazartesi’den itibaren 132 düşük tehlikeli veya beyaz bölgede camiler yine açılacak. Cuma namazları da bu bölgelerde devam edecek” ifadelerini kullandı.

Tüm adımların sıhhat protokollerine göre atılacağını belirten Cumhurbaşkanı Ruhani, “Beyaz ve düşük tehlikeli bölgelerdeki mektepler 16 Mayıs’tan itibaren yine açılacak. Ancak gidişatı gözden geçirmeye devam edeceğiz” biçiminde konuştu.

Eyaletlerde renk uygulamasına geçilmişti

Öte yandan, geçtiğimiz 26 Nisan’da korona virüsle gayret buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanı Ruhani, “Sıhhat Bakanlığı rastgele bir eyalet veya kentte 1 hafta süresince rastgele bir yeni korona virüs hadisesi söylemez ve ölü rakamı sıfıra düşerse o bölge beyaz ve değişik bölgeler ise sarı ve kırmızı bölge olarak bülten edilecek. Kısacası ülkeyi korona virüsle gayrette beyaz, sarı ve kırmızı seviyelerine ayırarak devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Ruhani, 100’ün üzerinde beyaz bölge olduğunu belirterek, mevzubahisi bölgelerde dini ziyaret yerlerinin açılabileceğini ve cuma namazlarının da yine kılınabileceğini söylemişti.
İran’da Covid-19 sebebiyle 6 bin 156 birey yaşamını kaybederken toplam hadise rakamı ise 96 bin 448 olarak söylenmişti.

Sıradaki Haber :  İran Cumhurbaşkanı Ruhani: 'Korona virüs ile mücadelede akıllı geri dönüş aşamasına geçeceğiz'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu