Dünya

İran dini lideri Hamaney: “Siyonist İsrail virüsünün kökünü kazıyacağız”

Dünya Kudüs Günü sebebiyle devlet televizyonunda konuşma yapan İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, “Dünya Kudüs Günü’nü memnuniyetle karşıladı ve insanlar Filistin sancağını dalgalandırmak olan bu günü, ilk vacip işleri olarak kutladı. Siyonizmin esas siyaseti Filistin sorununu küçümsemek ve Müslüman toplulukların zekasında onu unutturmaktır” dedi.

“Güya ulusların teşkilatı olan Birleşmiş Milletler misyonunu yapmıyor”

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’nın neden olduğu vefatların tıpkı korona virüsten yaşamını kaybedenler gibi sayılması gerektiğini belirten Ayetullah Hamaney, İslam dünyasında yakılan savaş ateşinden kimlerin mesul olduğunu sorarak, “Afganistan, Yemen, Libya, Irak, Suriye ve öbür ülkelerde dökülen tüm bu kanlardan kim mesul? Filistin’deki tüm bu cinayetten, imhadan ve baskıdan kim mesul?” diye konuştu.

Hamaney, “Neden İslam dünyasındaki bu milyonlarca mazlum çocuğu, bayanı ve erkeği saymadınız? Neden kimse Müslümanların katledilmesinden dolayı baş sıhhati dileğinde bulunmuyor? Neden milyonlarca Filistinli 70 sene sürgünde, konutlarından uzakta yaşamak zorundalar? Neden Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs-ü Şerif’e hakaret ediliyor? Güya ulusların teşkilatı olan Birleşmiş Milletler misyonunu yapmıyor” dedi.

“Siyonist İsrail virüsünün kökünü kazıyacağız”

Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail tarafından Filistin sorununun unutturulmaya çalışıldığını vurgulayan Hamaney İsrail’in ortadan kaldırılması gereken bir virüs olduğunu belirterek, “Siyonist İsrail virüsünün kökünü kazıyacağız. Bu rejimi önümüzde güçlü günler bekliyor olacak” ifadelerini kullandı. Hamaney, “Siyonist rejim bölge için ölümcül bir uzantı, net bir kayıptır ve netlikle kökünden sökülecek ve ortadan kaldırılacaktır. Tüm olanaklarını bu rejim siyasetlerinin hizmetine sunanlar için geriye yalnızca utanç kalacaktır” biçiminde konuştu.

Arap ülkelerine tenkit

İran dini lideri Hamaney, “1. Dünya Savaşı’nı kazanan hükümetlerin Orta Doğu’yu başka bir deyişle Osmanlı İmparatorluğu’nun Asya topraklarını Paris Konferansı’nda en ehemmiyetli savaş ganimeti olarak aralarında paylaştıkları gün hakimliklerini sürdürebilmek için bölgenin kalbinde tehlikesiz bir üsse lüzumları olduğunu hissettiler” dedi.

Sıradaki Haber :  Fransız Charlie Hebdo dergisi Bağdat’ta protesto edildi

Arap ülkelerin siyonist İsrail devletine teslim olduklarını belirten Hamaney, “Ne yazık ki çoğu Arap devleti, bir kısmı takdire şayan ilk direnişlerinden sonra tedrici olarak teslim olmayı seçti. Özellikle Amerika Birleşik Devletlerinin soruna dahil olması ile beşeri, İslami ve politik misyonlarını unutarak yanlış umutlarla ve düşmanın emellerine takviyeci oldular. Camp David bu acı aslın sarih bir misalidir” diye konuştu.

İran’da her sene Ramazan ayının son Cuması Kudüs Günü olarak anılmakta. Bu sene korona virüs sebebiyle ülke genelinde aktiflikler sanal platformlarda tertip edilirken, virüs tehdidinin eksildiği beyaz bölgelerde Kudüs yürüyüşleri yapıldı.

Aynur Sena Tez

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu