Dünya

İran’da 700 hamile kadın korona virüse yakalandı

İran Sıhhat Bakanlığı’na bağlı Ebelik Eğitim ve Araştırma üniteyi Danışmanı Şehla Hosrevi, yanaşan 5 Mayıs Dünya Ebeler günü evvelinde basın üyelerine korona virüse tutulan hamile bayanlar ve ebeler hakkında son bilgileri paylaştı. Hosrevi, ülke genelinde toplam 12 bin ebenin etkin misyon yaptığını söyleyerek, “Korona virüs teşhisi için 24 milyon İranlıya 2 kere yapılan sıhhat taraması bu ebeler tarafından yapıldı. Korona virüsün görüldüğü ilk günden itibaren ebelerimiz sağlık kurumularda etkin çalışmaya ve ağır mesullükler almaya başladılar” dedi. Ülke genelinde şu ana kadar 240 ebenin koronaya tutulduğunu belirten Hosrevi, virüse tutulan ebeler arasından 50’sinin yoğun bakımda olduğunu ve 3 bireyin de yaşamını kaybettiğini söyledi.

Korona virüs ile gayrette ebelerin hamile bayanlarla yakından ilgilendiklerini belirten Hosrevi, 19 Şubat tarihinden itibaren 700 hamile kadının korona virüse tutulduğunu belirterek, “Takribî 500 hamile bayan korona virüs sebebiyle sağlık kurumulara yatırıldı ve 200 bayan ise ayakta rehabilitasyon edildi. Bu süreçte ebelerimiz anne ve çocuklarla doğrudan temas kurmak zorunda kaldılar. Korona virüs sebebiyle bu çok güç oldu” dedi.
Ebelerin korona virüs teşhisi konulmuş anne ve çocuklarla doğrudan temas kurmak zorunda olduğunu ve virüse tutulma tehlikesinin fazla olduğunu vurgulayan Hosrevi, “Şu ana kadar 20 yeni doğan bebekte korona virüse tesadüfüldü. Ebelerimiz 600 hamile bayanda iki kere sıhhat testi yaptılar. Virüs teşhisi konulan 20 bebek üzerinde yeni testler de yapacağız” biçiminde konuştu.

İran’da son 24 saat içerisinde korona virüsü kaynaklı 47 can kaybının daha hakikatleştiği bildirilirken, ülke genelinde korona virüs sebebiyle yaşamını kaybedenlerin rakamı 6 bin 203’e, olay rakamı ise 97 bin 424’e yükseldi.

Aynur Sena Acele

Sıradaki Haber :  Azerbaycan’da koronaya bağlı can kayıpları 56’ya yükseldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu