Dünya

İran’da berberler ve kuaförler açıldı

Korona virüs salgını dağılmaya devam ederken, bir hayli ülke basmakalıplaşma adımları atıyor. İran’ın başşehri Tahran’da korona virüs salgını ile gayret kapsamında kapatılan berber ve kuaförler bugün yine açıldı. İran Korona Virüs ile Gayret Müesseseyi tarafından berberler ve kuaförler ulus sıhhati açısından tehlike oluşturduğu mazeretiyle kapatılmasının ardından bugün başşehir Tahran’da yine açıldı.

Tahran Kamu Alanı Sorgulama Polis Müdürü Nader Moradi, dün yaptığı söylemede Tahran’da bulunan berberlerin ve kuaförlerin zorunlu sıhhat protokollerine uyması şartı ile yine faaliyete geçebileceklerine dair karar alındığını bildirdi. İran Esnaflar Odası ise geçtiğimiz ay korona virüs salgını sebebi ile berber ve kuaförlerin “çok riskli” iş grupları arasında olduğunu belirtmişti.

Öte yandan İran’da basmakalıplaşma sürecinin başlaması ile hadise rakamlarının düşük olduğu eyaletlerde camilerin yine imana açılması tasarlanırken, başşehir Tahran’da ise park ve bahçelerde uygulanan giriş yasağının kaldırılacağı duyuruldu. İran’da toplam korona virüs hadise rakamı 103 bin 135’e, yaşamını kaybedenler ise 6 bin 486’ya erişti.

Aynur Sena Seri
 

Sıradaki Haber :  İran'da Uluslararası Fecr Film Festivali'ne korona virüs engeli

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu