Dünya

İran’da ibadet yerlerinin yeniden açılması gündemde

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni herif korona virüs (Covid-19) ile çaba kapsamında yapılan buluşma sonrası bir yorumlama yaptı. Ruhani, korona virüsten temizlenen eyaletlere ilişkin, “Sıhhat Bakanlığının beyaz bölge olarak açıklayacağı bütün eyaletlerde dini ibadet ve ziyaret yerleri yeniden açılabilecek” dedi.

Sosyal mesafe kısıtlamalarının geçerli olduğunu vurgulayan Ruhani, korona virüsle mücadelenin tamamen bittiği yönünde yanlış bir düşüncenin oluşmaması gerektiğine göze çarpan etti. Ruhani, “Korona virüsün ne vakit sona ereceğini hemen şimdi bilemeyiz. Çünkü şu belli başlı değin herhangi bir ilaç veya aşı bulunmuş yok. böylece korona virüsle mücadelenin en iyi yolu, sıhhat protokollerine ve sosyal mesafe önlemlerine uymaktır. Şöyle düşünelim, korona virüs maalesef hala bizimle ve biz bir şekilde bu virüs ile yaşamayı öğrenmeliyiz” dedi.

Ruhani, korona virüsle mücadele zarfında her gün virüs taşıyan birey sayısının belirlenmesinin manâlı olduğunu ifade ederek, “Sıhhat protokollerine uyulmadığı için hasta sayısı artıyorsa bu üzüntü verici bir durum olur” şeklinde konuştu.

Eyaletler beyaz, sarı ve kırmızı alan olarak ayrılacak

Korona virüsle mücadele toplantısında alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Ruhani, “Sağlık Bakanlığı herhangi bir eyalet veya şehirde 1 hafta baştan başa herhangi bir yeni korona virüs vakası açıklamaz ve ölü sayısı sıfıra düşerse o bölge beyaz ve öteki bölgeler ise sarı ve kırmızı alan olarak bildiri edilecek. Kısacası ülkeyi korona virüsle mücadelede beyaz, sarı ve kırmızı seviyelerine ayırarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Ruhani, 100’ün üzerinde beyaz alan olduğunu belirterek, söz konusu bölgelerde dini ziyaret yerlerinin açılabileceğini ve cuma namazlarının da her tarafta kılınabileceğini söyledi.

Aynur Sena Çabuk
 

Sıradaki Haber :  Almanya, 31 ülke ile seyahat kısıtlamalarını kaldırmaya hazırlanıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu