Dünya

İran’da Korona virüsten ölüm oranı yüzde 70 azaldı

İran Afiyet Bakanı Yardımcısı İreç Herirçi, düzenlediği basın toplantısında korona virüs salgınına ilişkin son koşul hakkında data verdi. Herirçi, ülke genelinde Covid-19 nedeniyle vefat oranının yüzde 70 azaldığını belirterek, “Virüs sebebiyle hastaneye yatış oranları ise yüzde 50 azaldı” dedi.

Sosyal mesafe önlemleri ve bilinçli sosyal mesafe uygulamasına uyulması gerektiğini söyleyen Herirçi, “Eğer bu önlemler ciddiye alınmaz ise geri dönüşü olmayan tehlikeli bir noktaya varırız” şeklinde konuştu. Salgın ile mücadelede belli bir çözüm geliştirilmeden virüsün bir fazla ülkede ikinci ya da üçüncü dalgalara niçin olabileceğini söyleyen Herirçi, “Gerekli olmadıkça dışarı çıkmamaya devam etmeli ve evde kalmalıyız. Korona virüse belli iyi gelen bir hap ya da aşı bulunmuş yok. Sadece hastaya iyi gelebilecek bazı ilaçlar kullanmaktayız” ifadelerini kullandı.

İran’da son 24 saat içerisinde korona virüs kaynaklı 76 can kaybının daha gerçekleştiği bildirilirken, ülke genelinde korona virüsü sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 650, olgu sayısı ise 89 bin 328’e yükseldi.

Aynur Sena Ivedi

İLGİLİ HABER

İranda son 24 saatte 76 kişi korona virüsten öldü İran’da son 24 saatte 76 kişi korona virüsten öldü

Sıradaki Haber :  Avustralya'da yasaklar geri geldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu