Dünya

İran’da kutsal mekanlar açılıyor

Korona virüs salgını dağılmaya devam ederken, bir hayli ülke banalleşme adımları atıyor. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, korona virüsle çaba buluşmasında konuştu. Mukaddes mekanların yarından itibaren açılacağını duyuran Ruhani, banalleşme sürecine evreli devam edeceklerini vurguladı. Ruhani korona virüsle gayrette 3 evreli usul kullandıklarını söyleyerek, “Korona virüs ile irtibatlı olarak üç düzeyden geçtiğimizi söyleyebiliriz. Natürel ki, bazı yerlerde hala üçüncü evrede olabiliriz. Ama yavaş yavaş dördüncü evreye giriyoruz. Birinci düzey, hastalıkla ilk karşılaşma evresiydi ve çaba etmek için tüm olanaklarımızı seferber etmiştik. İkinci evrede virüsün dağılmasını hakimiyet etmek için sosyal mesafe üzerinde hudutlar koyduk. Üçüncü evrede ise sosyal mesafe temkinlerini azıcık daha eksilttik ve buna bağlı olarak kapanan iş merkezlerinin evreli olarak tekerrür açılmasını kararlaştırdık” dedi.

Artık korona virüsü yok etme düzeyine geçtiklerini belirten Ruhani, 10 eyalette gidişatın iyi olduğunu ve virüsün yok edilmeye başlandığını vurgulayarak, “Elbette bu evrede virüs taşıyıcılarını teşhis etmeye ve sosyal mesele temkinlerine devam edeceğiz” dedi.

Ruhani, kimilerinin cemiyet içerisinde panik civarı oluşturmaya çalıştığını söyleyerek, “Kimileri korona virüsle gayrette geri dönüşün olası olmadığını dile getirmekteler. Ancak biz şuurlu geri dönüşlere ve banalleşme sürecine devam edeceğiz. Ramazan bayramında tüm dini ziyaret yerleri açılmış olacak” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, banalleşme sürecine devam edeceklerini belirterek, “Evvelden yalnızca avluların açılmasını kararlaştırmıştık. Yarından itibaren mukaddes mekanlar açılacak. Güneş doğduktan bir saat sonra ve güneş batmadan bir saat evvele kadar ziyaretlere sarih olacak” ifadelerini kullandı.

Aynur Sena Acele

Sıradaki Haber :  Hindistan’da son 24 saatte 40 binden fazla korona vak'ası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu