Dünya

İran’da okullar önümüzdeki hafta açılacak

Korona virüs ile gayret buluşmasında konuşan İran Eğitim ve Öğretim Bakanı Muhsin Hacı Mirzayi, mekteplerin İran’da hafta başı olarak kabul edilen 16 Mayıs Cumartesi günü açılacağını söyleyerek, “Talebeler mektebe gelmek zorunda değiller. Yalnızca hocalarından sual sormak ve problemlerini çözmek için gelebilirler” dedi.
Talebeleri korona virüsten gözetmenin kendileri için öncelikli olduğunu belirten Mirzayi, ailelerden evham dinlememelerini isteyerek, “Sağlık protokollerine uygun hareket ediyoruz. Aileler için ehemmiyetli bir evham kaynağına dönüşen imtihanları ya mekteplerde ya da online olarak tertip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, korona virüs ile gayret buluşmasında yaptığı konuşmada mekteplerin önümüzdeki hafta açılacağını belirterek, “Mektepler önümüzdeki hafta talebelerin suallerini hocalarına sormaları ve problemlerini çözmeleri için açılacak. Mektebe gitmek lüzumlu değil. Yalnızca hocalarından sualleri olanlar gidebilir. Üniversiteler mevzusunu ise ayrıca değerlendiriyoruz” biçiminde konuştu.

İran’da son 24 saatte korona virüs sebebiyle 51 bireyin yaşamını kaybetmesi ile can verenlerin rakamı 6 bin 640’a yükselirken, olay rakamı ise 107 bin 603’e erişti.

Aynur Sena İvedi

Sıradaki Haber :  Kanada’da ABD’den ithal edilen şeftalilerde Salmonella virüsü endişesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu