Gündem

İş adamı Dikran Masis’den örnek davranış

Çin’de başlayarak tüm dünyayı tesiri altına alan korona virüs Covid -19 sebebiyle bir çok iş yeri kepenk kapatmak zorunda kaldı. 70 yaşındaki iş adamı Dikran Masis de korona virüs sebebiyle işleri negatif etkilenen Türkiye’deki bin 447 kiracısından salgınla gayret sürecinde kira almıyor. İstanbul, Ankara, Kayseri ve Gaziantep’te iş yerleri bulunan Masis, kira fiyatının yanı gizeme elektrik ve su faturalarını da almıyor. Salgın evveli aldığı kira fiyatını da geri iade edecek olan Masis, tüm mal sahiplerine de kira fiyatı almamaları mevzunda çağrıda bulundu.

“Ben bunu kahraman olmak için yapmadım ki”

Ticaretin gereğini yaptığını ifade eden iş adamı Dikran Masis, “Ben bunu kahraman olmak için yapmadım ki. Ticaretin gereği buydu, yaptık. Basmakalıpı almamak. Bu iş yeri kapalı olduğu zaman biz nasıl kira alacağız. Manen de yanlış, etik olarak da yanlış. Artı usluca bir harekette değil. Ben 15 yılda toplamışım tam kiracıları tam eleklerden geçmiş her ay kirasını ödemiş. Benim bunları mantıken kazanmam gerekliydi. Bu ticaretin bir gereği. Ben şövalyelikte yapmıyorum, iyi kalpli olmamdan dolayı da yapmıyorum. Kiracılarımın batmış bir versiyonun bana bir bereketi yok. Lütfen herkes bunu bu biçimde düşünsün. Bu süreç zarfında iyi ülke makûs ülke iyi devlet makûs devlet iyi işletme makûs işletme iyi idareyici makûs idareyiciyi göreceğiz. İki güzergahı var bu krizin biri sıhhatimiz biride ekonomik güzergahımız. Fazla yara almamız gerekli. Her işin manevi bir standardı vardır. Bu süreçte bu insanları kazanmamız gerekli” diye konuştu.

“Bu bir süreç krizi iyi idarememiz gerekli”

70 senelik yaşamında bildiği tek şeyin iki tarafın da gülmesi gerektiği olduğunu söyleyen Masis, “Ayın 24’ünde anket yaptık. Tüm çarşılardan kapatalım geldi. 24 Mart’ta kapattık. Evvel anket yaptık sonra kapattık. Bakın devlet bize kapatın demedi. Biz esnafa sorduk onlarda kapatalım dedi. Bir an evvel alışveriş merkezlerini açalım diye dinliyorum. Açalım da ne yapalım herkesi hasta mı yapalım. Şu işler bir dursun bir piyasa açılsın. Bu çarşıları açmak kira başladı demek. Ben bir an evvel kira alayım diye bu bin 400’e yakın şahsın sıhhati ile mi oynayayım. Bu bir süreç krizi iyi idarememiz gerekli. Bu süreçte test ediliyoruz. Zafersiz idarenen işletmeler batacak zafer idareyiciler gelecek o işletmeleri satın alacak. Benim bu 70 senelik yaşamımda benim bildiğim iki tarafta gülecek. Sen ağlıyorsun ben gülüyorum, yürümez böyle bir iş” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  KKTC'deki yangınlarla ilgili bir tutuklama daha

“Benim felsefemde batan geminin lüks kamarası olmaz”

Korona virüs başlamadan evvel aldığı kira fiyatını da geri iade edeceğini belirten Masis, “Kiracından davacı misin iste kardeşim. Bizim ulus ne iyiliği ne de makûsluğu unutmaz. Sen bu kadar sıkışık bir yarıyılında bu adamı sıkboğaz edipte öde kardeşim dediğin anda ilk fırsatta bu adam gidecek. O surattan yönet edin. Her şeyi devletten beklersen devlet bunun altından kalkamaz ki. Devlet bizlere yeterince sırt çıktı. Çok iyi idareniyoruz. Kapalı olduğumuz vakitçe almayacağım. Biz mart ayının kirasını komple almıştık onunda bir kısmını iade edeceğiz. Ben değişik iş adamları arkadaşlarıma da bunu nasihat ediyorum. Benim felsefemde batan geminin lüks kamarası olmaz” dedi.

Zöhre Alagöz
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu