Dünya

İspanya’da çocuklara 40 gün sonra sokağa çıkma izni

Avrupa, korona virüs salgınıyla şiddet günler geçirirken, birçok ülke salgın sebebiyle alınan tedbir ve kısıtlamaları gevşetmeye başladı. İspanya’da 40 günden bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün çocuklar için gevşetilerek, çocukların sokaklarda oyun oynamasına izin verildi. İspanya hükümeti, korona virüs vaka sayısının düşüşe geçmesinin peşinde birincil adımı çocuklar için atarak, sokağa çıkma yasağı kurallarını gevşetti. Hükümet, 14 yaş altında olan çocukların aileleri ile sokağa çıkarak, oyun oynamasına izin verdi.

İspanya’da sokağa çıkma yasağının çocuklar içinin gevşetilmesinin ardından bugün İspanya sokakları çocuklar ve aileleri ile dolarken, çocuklar sokaklarda gönüllerince eğlendi. Aileler ise uzun bir zamandan daha sonra sokağa çıkarak sıradan bir gün yaşarken, maske takmaya ve sosyal uzaklık kurallarına uymaya itina gösterdi.

İspanya’da karantina önlemleri 9 Mayıs’a dek uzatılırken, korona vakalarında düşüş devam ediyor. İspanya’da bugün 20 Mart tarihinden bu yana koronaya alt asgari vefat oranı gerçekleşti.

Pablo Jimenez

İLGİLİ HABER

İspanyada son 24 saatte koronadan 288 kişi öldü İspanya’da son 24 saatte koronadan 288 kişi öldü

İLGİLİ HABER

İspanyada sokağa çıkma yasağını ihlal eden adam: Balığımı gezdiriyordum İspanya’da sokağa çıkma yasağını ihlal eden adam: ‘Balığımı gezdiriyordum’

Sıradaki Haber :  Rusya'da sürüngenlerden sahte korona virüs ilacı üreten eczaneye baskın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu