Dünya

İspanya’da halktan sağlık görevlilerine son alkış

Dünya genelinde tesirli olan korona virüs salgınında İspanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya’nın ardından en fazla korona virüs olayının görüldüğü 3. ülke oldu. Korona virüs ile gayrette en önde savaşan sağlık görevlilerine dayanak için ilk kere 14 Mart’ta balkon ve pencerelerinden misyonluları alkışlamaya başlayan ulus, son kere balkonlara çıkacak. Korona virüs çabasında yaşam kurtaran sağlık görevlilerine beğenilerle teşekkür eden ulus, 64 gece süren mücadelesini Pazar akşamı sonlandıracak. İspanyollar, sağlık görevlilerini son kere dakikalarca alkışlayarak sağlık görevlilerine teşekkür edecek.

Ulus, İspanya hükümetinin 14 yaşından büyüklerin caddeye çıkmasına izin vermesinin ardından sağlık görevlilerinin isteği üzerine her gün hakikatleştirdikleri alkışlamayı sona erdirme kararı aldı. Sıhhat çalışanları için 64 gün evvel başlatılan uygulamanın günden güne sönmesini istemediklerini ifade eden İspanyol Gazeteci Carme Chaparro, “Kıymetli bir son istiyoruz ve beğenilerin hergün azıcık azıcık son bulmasını istemiyoruz. Bu Pazar günü, salgınla gayret ederek bizi gözeten sıhhat çalışanları ve sağlık görevlilerine balkonlarımızdan en iyi ve en uzun hürmetimizi göstereceğiz” dedi.

İspanya’da bugüne kadar 278 bin 188 korona virüs hadisesi görülürken, 27 bin 709 şahıs yaşamını kaybetti. Ülke genelinde 50 binden fazla sağlık görevlisine de korona virüs bulaştı.

Sıradaki Haber :  Güney Afrika'da korona virüs vakaları artıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu