Dünya

İspanya’da karantina 9 Mayıs’a kadar uzatılabilir

Çin’de ortaya çıkan ve bütün dünyayı etkisi altına bölge korona virüs salgını Avrupa’da etkisini arttırmaya devam ederken, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, kongreden karantina tedbirlerinin 9 Mayıs’a kadar uzatılmasını isteyeceğini açıkladı.

İspanya’da 14 Mart’tan bu yana karantina uygulanıyor. Başbakan, gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Bugün karantina önlemlerini kaldırarak, ikinci bir tırmanma aşamasına geçmeye müsade vermeyiz” ifadelerini kullanırken, kongre kadar 26 Nisan’da sona ermesi beklenen karantina süresinin 9 Mayıs’a dek uzatılması halinde yeni sürecin öncekilerden farklı olacağını dile getirdi. Sanchez, yeni karantina süresinde gevşetilecek önlemlerden birisinin çocukların evlerde tutulması olacağını açıklama ederken, hangi önlemlerin gevşetileceğine ise ahali salığı açısından yapılan analiz sonucunda karar verileceğini açıkladı.

İspanya’da hükümet karantina tedbirlerini iki kere uzatması nedeni ile üçüncü kez uzatılması için kongrenin onay vermesi gerekiyor. İspanya’da toplam korona virüs vaka sayısı 191 bin 726’ya, hayatını kaybedenler ise 20 bin 43’e ulaştı.

Serkan Bayar

Sıradaki Haber :  İsveç’te tv sunucusu canlı yayında bayıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu