Dünya

İspanya’da korona kısıtlamalarına “araçlı” protesto

İspanya’da fazla sağ partisi Vox’un sponsorları ülkede uygulanan kısıtlamaları vasıtaları ile kafile oluşturarak protesto etti. Protestoya binlerce şahıs vasıtaları ve İspanya sancakları ile katıldı. Protestocular, hükümetin korona virüs salgınına karşı izlediği yolun beceriksiz ve yetersiz olduğunu ifade ettiler. Vox Partisi, sponsorlarını sosyal mesafe kaidelerini çiğnemeden vasıtaları ile protestoya katılması çağrısında bulunurken, kafileler halinde kentlerde gezdiler. Protestocular, Başbakan Pedro Sanchez’e istifa çağrısında bulundu.

Vox Partisi Lideri Santiago Abascal, protestolara otobüs ile katılırken, otobüsten ulusa seslendi. Abascal, “Yurttaşlarımı işsiz vazgeçen ve terk eden hükümete karşı ses çıkarma zamanı” ifadelerini kullanırken, “İstifa istediğiniz hükümet tarafından dinlensin dedi”

Öte yandan İspanya’da korona virüs salgını sebebi ile 14 Mart’ta bülten edilen basmakalıp üstü hal 5. defa uzatılarak, 7 Haziran tarihine kadar uygulanmasına karar verildi. Ülkede 6 yaş üzerindeki herkese sosyal mesafenin korunamadığı tüm kamusal alanlarda maske takma gerekliliği getirildi.

İspanya’da toplam korona virüs hadise rakamı 233 bin 37’ye, yaşamını kaybedenler ise 27 bin 940’a yükseldi. İspanya, dünyada korona virüs salgınında en fazla etkilenen dördüncü ülke konumunda bulunuyor.

Sıradaki Haber :  Suudi Arabistan Kralı Selman hastaneden kabine toplantısına katıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu