Dünya

İsrail’de hükümet krizi sona erdi

İsrail’de 1 yıldan fazla süredir yaşanan hükümet krizi liderlerin anlaşması ile sona ererken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun partisi Likud ile Muhalefet Lideri Benny Gantz’ın başında bulunduğu Mavi-Beyaz partisi koalisyon hükümeti kurulaması konusunda anlaştı.

İsrail’de 1 yıldan artı süren ve 3 erken seçime neden olan hükümet krizi varılan uzlaşma ile sona erdi. Yetkililer, karar sonrası yapılan açıklamada kurulan ivedi birlik hükümetinde Netanyahu ve Gantz’ın dönüşümlü olarak atama alacaklarını aktarırken, birincil 2 yıl Netanyahu’nun başbakanlık görevini üstlenirken, Gantz’ın başbakan yardımcısı olarak ödev alacağını ifade etti.

Yetkililer 2 yılın ardındaki ise ikilinin görevlerini değiştireceğini ve son 2 yılda Gantz’ın başbakan olacağını ve Netanyahu’nun başbakan yardımcılığı yapacağını bildirdi.

İsrail’de son tercih 2 Mart tarihinde yapılırken, seçimde Netanyahu’nun partisi 120 sandalyeli meclise 36 milletvekili göndererek yarışı önde tamamladı. Mavi-Beyaz İttifakı ise 33 sandalyeyle ikinci oldu.

Muhammed Rabah
 

Sıradaki Haber :  Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş hayatını kaybetti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu