Dünya

İsrail’de Netanyahu-Gantz hükümeti yemin etti

İsrail’de 2018 senesinden bu yana devam eden hükümet krizi bugün fotoğrafı olarak son buldu. Başbakan Binyamin Netanyahu ve politik rakibi Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz’ın kurduğu ortak yönetim hükümeti meclisin onay vermesinin ardından bugün yemin etti. Mecliste yapılan oylamada 74 evet, 36 hayır çıkması neticeyi ortak yönetim hükümetine onay verildi. Meclis onayının ardından Başbakan Netanyahu, yine başbakan olarak yemin ederken, Gantz ise yedek başbakan, gelecekteki başbakan ve korunma bakanı olarak yemin etti.

Başbakan Netanyahu, yemin merasimi evveli yaptığı konuşmada tercih yarıyılında taahhüt ettiği Batı Şeria ilhakına vurgu yaptı. Netanyahu, Batı Şeria’da bulunan bazı bölgelerin ilhak edilmesi gerektiğini korunurken, bu ilhakların bölgeye sulh getireceği iddiasında bulundu. Netanyahu, “Bu bölgeler Yahudi milletinin doğduğu ve geliştiği yerlerdir. Buralara İsrail kanunlarını uygulamanın ve Siyonizm tarihinin namlı bir kısmını daha kaleme almanın zamanı gelmiştir” ifadelerini kullandı.

İsrail’de kurulan ortak yönetim hükümeti 34 bakanlık ile ülke tarihindeki en fazla bakanlığın olduğu hükümet oldu. Öte yandan İsrail’de 2018 senesinden bu yana 3 erken tercih yapıldı.

Muhammed Rabah

Sıradaki Haber :  Filistinli gençler, İsrail'in ilhakını grafiti çizerek protesto etti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu