Gündem

İstanbul ve Kocaeli’yi birleştiren caddede sona yaklaşıldı

Kocaeli Megakent Belediyesi, şehrin bir hayli noktasına nitelikli ve konforlu erişim sağlamak için dev projeleri yaşama geçirmeyi sürdürüyor. Yeni inşa edilen yollar trafik akışını süratlendirirken, seçenek erişim rotayı olarak da yurttaşlara basitlik sağlıyor. Bu kapsamda Çayırova’da reelleştirilen irtibat yolu çalışması ile İstanbul’a basit irtibat sağlanacak. Tuzla Şifa Semti ve Çayırova arasında yürütülen köprülü irtibat yolu çalışması ile iki bölge arasında erişim daha da basitleşecek. Yakın zamanda bitirilecek olan proje çalışmalarında şuanda oto fobilik, kavşak tertip etme işleri devam ediyor.

Proje kapsamında 2 bin 500 metre yol imalatı asıllaştırıldı. Çalışmada 4 bin 615 metreküp beton, 675 ton demir, bin 429 metre yağmursuyu kanalizasyon hattı, 597 metre içme suyu hattı yapıldı. Köprüler için 852 metre kazık imalatı asıllaştırıldı. Çalışma dahilinde 5 bin 600 metrekare parke ve 10 bin 150 metre bordür döşendi. Yollarda 11 bin 725 ton asfalt malzeme kullanıldı. Ayrıca proje kapsamında toprakarme, fore kazık ve jet grout imalatları da asıllaştırıldı.

Projenin hizmete girmesiyle E-80’e irtibat sağlanarak hem doğu batı hem de kuzey güney istikametli trafik akışı sağlanmış olacak. İnşa edilen köprü ve irtibat yolları Tuzla Şifa Semti ve Çayırova bölgesini birbirine bağlanıyor. Proje kapsamında 1 adet 91 buçuk metre uzunluğunda 7 metre genişliğinde, bir adet de 90 metre uzunluğunda 11 metre genişliğinde köprü inşa edildi.

Şekerpınar irtibat yolu olan E-80’e doğrudan iletişimi olmayan Şifa Semti – Çayırova ilçesi arasındaki erişim meseleyi, inşa edilen irtibat yolları sayesinde ortadan kalkmış olacak. Çiftlik Sokağı üzerinden Şekerpınar irtibat yoluna erişebilen Şifa Semti soğukkanlıları, projenin tamamlanması ile Çayırova güzergahına daha basit erişim sağlayacak.

Samet Kahraman
 

Sıradaki Haber :  ''Dünyada 300 milyondan fazla kişide depresif bozukluk var''

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu