Gündem

İstanbul’da geçici olarak durdurulan pazar faaliyetleri başlıyor

İstanbul Valiliği, korona virüs salgını sebebiyle geçici olarak faaliyetleri durdurulan zaruri olmayan gereksinim maddelerinin satışının yapıldığı tüm pazar faaliyetlerinin 11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren faaliyetlerine başlamaları kararı aldıklarını duyurdu.

İstanbul Valiliğinden yapılan söylemede, “Şehir Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından; Dünya Sağlık Teşkilatı DSÖ tarafından pandemi salgın duyuru edilen ve ülkemizde salgın tehlikeyi olan korona virüs COVID-19 hastalığının en esas özelliğinin; fiziksel temas, hava yolu vb. yollarla çok süratli bulaşması ve enfekte insan rakamının çok süratli çoğalması olduğu, salgının dağılmasını yasaklamanın en tesirli yolunun sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması eksilterek sosyal yalıtımın salt biçimde sağlaması olduğu, aksi hallerde virüsün yayılımı süratlenerek hadise rakamı ve rehabilitasyon ihtiyacının çoğalması neticeyi yurttaşların yaşamlarını kaybetme tehlikeyi ile cemiyet sıhhati ve kamu kumpasının bozulmasına neden olacağı mazeretiyle; Şehir Hıfzıssıhha Meclisinin 27.03.2020 tarihli 10 No.lu kararının birinci maddesinde faaliyetleri geçici olarak durdurulan; kamuoyunda sosyete pazarı olarak adlandırılanlar başta olmak üzere sergi ve tezgâhlarda giyim, oyuncak, ziynet eşyası, çanta vb. zaruri olmayan gereksinim maddelerinin satışının yapıldığı tüm pazar faaliyetlerinin altta tanımlanan kaideler çerçevesinde 11.05.2020 Pazartesi gününden itibaren faaliyete başlamaları kararı alınmıştır.

1. Her bir satış yeri tezgah/sergi arasında en az 3 metre mesafe olacak biçimde pazar/satış yerleri tertip edilmesi.
2. Giriş çıkışların zabıta tarafından hakimiyet edilerek maskesiz girişe izin verilmemesi.
3. Yurttaşın pazara girişi ve çıkışında ellerinin salt surette içki bazlı dezenfektan ile arınmasının zabıta tarafından sağlanması.
4. Pazarcı esnafının ağız ve burnunu kapatacak biçimde maske kullanması.
5. Ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin harcayıcılarca temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen şartlarına dikkat edilerek poşetlenmesi/satışının yapılması.
6. Pazarcı esnafının eldiven kullanması gidişatında, her bir alıcı ve mahsullerine temas evvelinde eldivenlerin salt surette değiştirilmesi, eldiven kullanılmaması gidişatında, her bir alıcı ve mahsullerine temas evvelinde ellerin salt surette içki bazlı dezenfektan ile arınılmasının sağlanması.
7. Kaidelere uymayanlar hakkında 1593 rakamlı Umumi Hıfzıssıhha Yasasının 282.maddesi gereği yönetimsel para cezası ile cezalandırılması, ihlalde ısrar edenlerin tezgahlarının kapatılarak satışa izin verilmemesi.
Yukarıyada 7 maddede tanımlanan hususlar Şehir Hıfzıssıhha Heyet Kararına bağlanmıştır” denildi.

Sıradaki Haber :  Kaybolan çocuğu trafik polisi ailesine kavuşturdu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu