Gündem

İstanbul’da sağlık çalışanlarının toplu taşıma isyanı

Yeni tip korona virüse karşı gayrette sıhhat çalışanları en ön saflarda yer alıyor. Gecelerini gündüzlerine katarak hastaları iyileştirmek için çalışan sıhhat çalışanları, işe giderken ve konuta dönüşlerinde toplu taşıma kullanırken aksaklıklar yaşıyor.

Toplu taşımada seferlerin eksilmesiyle güçlük sürükleyen sıhhat çalışanları gidişata başkaldırı etti. Sıhhat çalışanlarından Emre Koç, toplu taşıma kullanırken özellikle mesaiye yetişmede eforluk yaşadıklarını ifade ederek, “Yasaklar olduğu zaman erişimlerimiz olmuyor, bunların çoğaldırılması her zaman sıhhat çalışanları için daha iyi. Biz de sıhhat çalışanları olarak bu mevzuda belediyelerin bizlere daha çok destekçi olmalarını isteriz. Çoğu dostumuz konutlarına gidemiyor, taşıt bulamıyor, metrobüsler çok kalabalık oluyor bazen. Bunlar düzenlenirse daha iyi olur” dedi.

“Şu anda konutuma gitmek için yarım saat yürümem gerekecek”

Fadime Mine ise toplu taşıma mevzusunda azıcık dikkatli olunması gerektiğini ifade ederek, “Giderekme açısından daha öncekinden 15 dakikada bir gelen dolmuşlar, yarım, 1 saat arayla gelmeye başlayınca azıcık daha gecikmeler oluyor. Gitmemiz gereken yerlere erişimde azıcık daha kasvetler yaşıyoruz. Kullandığımız minibüslerden özel de olmak üzere şu an hiç yok. Şu anda konutuma gitmek için yarım saat yürümem gerekecek, ne yazık ki bu stil meseleler yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Burcu Kirman da, “Sıhhat çalışanları olarak çok bitkin çıkıyoruz işten. Sefer rakamları oldukça eksiltilmiş, natürel kullanım oranları talep arza göre dengelenmiş kavrıyorum ama sabahları 20-30 dakika arayla beklediğimiz oluyor. Dolu gelebiliyor, sıhhat çalışanları dışında başka çalışanlar da var. Muhtemelen bu nedenden kasvet yaşıyoruz konuta giderken ya da nöbete kazançken. Azıcık daha sıklaşırsa daha iyi olabilir diye düşünüyorum” diye konuştu.

Armağan Yılmaz
 

Sıradaki Haber :  Esra Erol, Türk Kızılayı ile birlikte 'Uzaktan eğitime yakın destek' projesini başlattı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu