Dünya

İsveç’te son 24 saatte 117 kişi koronadan öldü

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 4 milyon 500 binden fazla bireye bulaşan ve 300 binden fazla bireyin vefatına neden olan korona virüs salgını sebebiyle Avrupa’da can kaybı rakamı çoğalmaya devam ediyor.

İsveç Milli Millet Sıhhati Müesseseyi, tarafından İsveç’te son 24 saatte 117 bireyin korona virüs sebebi ile yaşamını kaybettiği duyuruldu. Müessese, korona virüs sebebi ile toplam can kaybının 3 bin 646’ya eriştiğini aktarırken, toplam olay rakamının ise 29 bin 207’ye yükseldiğini açıkladı.

Millet Sıhhati Müesseseyi, sağlık kurumularda bin 181 bireyin korona virüs sebebi ile rehabilitasyon altında olduğunu ifade ederken, olayların 397’sinin yoğun bakımda olduğuna söyledi. Müessese, ayrıca bugüne kadar 4 bin 971 bireyin virüsü yenerek, taburcu olduğunu aktardı.

İsveç Devlet Millet sıhhati Müesseseyi Epidemiyoloğu Anders Tegnell, yaptığı söylemede “Müessese olarak düşündüğümüz gibi orta kıymetlerdeyiz. Vasati alırsak 70 ile 75 şahıs arasında vefat yaşanıyor” dedi.
İsveç Milli Sağlık İşleri Kısım Şefi Thomas Linden, ise yaptığı söylemede “Korona virüs hastalığından kurtulanlar için kapsamlı bir rehabilitasyon gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Metin Altınışık

Sıradaki Haber :  Çin’den ABD’ye misilleme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu