Dünya

İsveç’te son 24 saatte korona virüsten 88 kişi öldü

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 5 milyondan fazla bireye bulaşan ve 325 binden fazla şahsın vefatına neden olan yeni tip korona virüs Covid-19 salgını İsveç’te can kaybı sayısını çoğaldırıyor. İsveç Millet Sıhhati Müesseseyi tarafından yapılan söylemede son 24 saatte Covid-19 sebebiyle 88 şahsın daha yaşamını kaybettiği, ülke genelinde yaşamını kaybedenlerin rakamının 3 bin 831’e yükseldiği bildirildi.

Ülkede son 24 saatte 724 yeni olayın kayıtlara geçtiği, toplam olay rakamının da 31 bin 523’e eriştiği ifade edildi. Sağlık Kurumularda rehabilitasyon gören hasta rakamı ise bin 766 olarak söylenirken virüsü yenerek iyileşenlerin rakamı 4 bin 971 olarak aktarıldı. Ayrıca ülke genelinde 209 bin 900 Covid-19 testi yapıldığı kaydolundu.

İsveç Millet Sıhhati Müesseseyi Epidemiloğu Anders Tegnell yaptığı söylemede sıhhat kuruluşlarında çalışan herkesin testten geçirileceğini belirterek, “Böylece çok dikkatli bir çalışma yapacağız. Bunun sebebi özellikle sıhhat hizmetlerinde hastaları departmanlar arasında taşırken ne kadar bulaşıcı virüs olabileceği mevzusuna dikkat etmek” diye konuştu.

Metin Altınışık
 

Sıradaki Haber :  İsveç’te vaka sayısı 10 bini geçti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu