Gündem

İsveç’teki Türk vatandaşı ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi

Türkiye, Avrupalı Türkleri bu süreçte az kalsın Türkiye’delermiş gibi yakından takip ediyor. Bulundukları ülkelerin koşullarına terk edilmeyen Türk vatandaşlarının tedavileri Türkiye’de sağlanıyor. İsveç’in Malmö kentinde yaşayan Türk vatandaşı Emrullah Gülüşken, Koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktığı halde evine yollanınca kızları sosyal ağ aracılığıyla Türkiye’den yardım istedi. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza karşın faaliyetleri sürdüren Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) birincil andan itibaren çağrıya karşılık vererek, aile ile iletişim kurdu.

Durumu kötüleşince hastaneye kaldırmalarına ve Kovid-19 teşhisine rağmen babasının eve gönderildiğini açıklayan Leyla Gülüşken ile kısa sürede sağlanan irtibat sonrasında 11 gündür yüksek alev ve nefes darlığı çeken Emrullah Gülüşken’in Türkiye’ye nakledilmesi için hazırlık yapıldı.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Talimatıyla Uçak Yollandı”

YTB’nin Emrullah Gülüşken’in kızı Leyla Gülüşken ile irtibatı ardından, Stockholm Büyükelçiliği ve Sağlık Durumu Bakanlığı ile koordineli olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla salgın hastalığa yakalanan Türk vatandaşının Türkiye’ye getirilmesi için ambulans uçak tahsis edildi.

Emrullah Gülüşken ve çocukları Esma, Samira ve Mahmut’un Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçağıyla Türkiye’ye sevki sağlandı.

Bugün sabahleyin İsveç’deri havalanarak öğle saatlerinde Ankara’ya iniş yapan ambulans uçakla getirilen Emrullah Gülüşken, Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

“Türk Vatandaşlarına Yakın Takip”

YTB Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızı Koronavirüs sürecinde de yakından takip ediyor. Türk vatandaşları dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye’deymiş gibi hemencecik müdahale edilerek destek ulaştırılıyor.

“Babası İçin Yardım İsteyen Leyla’dan Türkiye’ye Teşekkür”

YTB’nin ilk andan iletişim sağladığı, babası için takviye çağrısı yapan Leyla Gülüşken, babasının Türkiye’ye nakli ardından “Ülkemizle gurur duyuyoruz” dedi. Batman’ın Gercüş ilçesinden İsveç’e yerleştiklerini açıklayan Gülüşken, devletin kendilerini besbelli bırakmadığını belirterek “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sıhhat Bakanımız Fahrettin Koca’ya, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt’a AK Parti Milletvekili Zafer Sırakaya’ya, YTB Başkanı Abdullah Eren’e ve UID İsveç Başkanı Özer Eken’e teşekkür ederim ederim” dedi.

Sıradaki Haber :  Son 24 saatte korona virüsten 63 kişi hayatını kaybetti

Musa Erdoğan

İLGİLİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveçten getirilen Covid-19 hastasının kızı Leyla ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’deri getirilen Covid-19 hastasının kızı Leyla ile telefonda görüştü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu