Gündem

İsveç’ten Türkiye’ye getirilen Emrullah Gülüşken’in ağabeyi: ‘Bizim vatanımız gibi dünyada başka bir vatan yok’

İsveçte yaşayan Samira Gülüşken, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden kronik kalp hastası olan babası Emrullah Gülüşken’e korona virüs teşhisi konduğunu duyurarak Türkiye’den destek istedi. Babasının testinin pozitif çıktığını söyleyip tekerrürden konuta getirdiklerini belirterek Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden destek isteyen Samira’nın sesini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duydu. Bakanın yönergeyi üzerine Gülüşken ve 3 çocuğu ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi. Ankara’ya gelen uçağın ardından Gülüşken, rehabilitasyon edileceği hastaneye nakledildi.

“Aileyi arayıp babanızı alın demişler”

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Kayapınar beldesinden İsveç’e yerleştiklerini anlatan Emrullah Gülüşken’in abiyi Fevzi Gülüşken, kardeşinin gidişatı ile alakalı söylemelerde bulundu. Emrullah Gülüşken ile kesintisiz iletişim halinde olduklarını kaydolan Fevzi Gülüşken, “Ben de çifte yurttaşım İşveç’e kesintisiz gidip geliyorum. Korona virüs başladığı zaman Emrullah’ın ufak oğlu Mahmut 6 hasta oldu ve onu hastaneye götürdüklerinde iğne ve şurup vererek evine gönderdiler.

Emrullah çocuğu hastaneye götürürken virüsü kaptı, hastalıkla İsveç sağlık kurumuna kaldırıldı iki saat sonra sağlık kurumundan ailesini arayıp ‘Gelin babanızı alın’ dediler ve bakmadılar. Bir ara İsveç’te iken benim başıma da böyle bir vaka geldi. Çalışırken bir dostumuz düştü, onu hastaneye kaldırdık. Dostlarımızla beraber acil servise gittik kendi ihtimallerimizle tabi, bizden sigorta istediler o anda da sigorta üstümüzde olmadığı için dediler ki almayacağız hastanızı, ne yapmamız gerekli dedik ve vezneye 300 Euro yatırdıktan sonra hastamızı içeri aldılar. İçeri aldıkları zamanda pansuman yapıp ilgilenmeden bizi gönderdiler böyle bir vaka yaşadım bende orada” diye konuştu.

“Dünyanın en hoş ülkesi Türkiye’dir, bizim vatanımız gibi dünyada başka bir vatan yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür eden Fevzi Gülüşken, “Allah Cumhurbaşkanımızdan Sağlık Bakanımızdan razı olsun, kızının mülakatı ile bu olanağı sağladılar, çok teşekkür ediyoruz. Allah onları başımızdan beceriksiz etmesin. Dünyanın en hoş ülkesi Türkiye’dir, ben tam dünyayı gezdim gitmediğim bir yer kalmadı ama bizim vatan gibi dünyada bir vatan yok, bizim devletimiz gibi devlet yok bunu böyle öğrenelim. Bizim Cumhurbaşkanımız dünyada tek liderdir. Buradan selamlarımı iletiyorum o kutlu ellerinden öpüyorum bu sağladığı olanaklar için ve çok teşekkür ediyoruz” biçiminde konuştu.

Sıradaki Haber :  İran’da korona salgında rekor vaka sayısı

“Karşı kesim devletimizi, hükümetimizi karalamak istiyor”

Emrullah Gülüşken’in yeğeni Riyat Ertuğtul da “Şuan devlet sayesinde sağlık kurumunda uyuyor. Allah razı olsun devletimizden ambulans uçakla İsveç’deri Türkiye’ye getirildi. Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza, Dışişleri ve İçişleri Bakanımıza Batman milletvekilimize teşekkür ediyorum Allah hepsinden razı olsun. Sosyal medya takipçisiyim, karşı kesim devletimizi karalamak hükümetimizi karalamak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Biz Batman Gercüş Kayapınar beldesinde doğup geliştik. Bu rivayetlerin hepsi palavradır. Torpil ile netlikle getirilmemiştir. Bir yurttaşı için başka bir ülkeden başka bir ülkeye yurttaşını getirebilecek devlet yoktur Türkiye’den başka, hamdolsunsun ki böyle bir devletimiz vardır. Böyle eforlu bir devletimizin olduğu için Allah’a hamd ediyorum” ifadelerini kullandı.

Emrullah Gülüşken’in teyzesi Fatma Erin ise “Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun Allah muvaffak etsin Allah bizim başımızdan beceriksiz etmesin” dedi.

Serhan Öner
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu