Dünya

İsviçre’den Türkiye’ye anlamlı destek

Çin’de ortaya meydana çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına bölge korona virüs salgını ile mücadelede ülkeler birbirlerine yardım olmaya devam ediyor. İsviçre’nin Zermatt kasabasında bulunan dünyaca ünlü Matterhorn Dağı ‘’Işık Umuttur” projesi zarfında korona virüs salgını ile çaba eden ülkelere desteklemek amacı ile 26 Nisan tarihine kadar değişik ülkelerin bayrakları ile aydınlatılacak.

Zermatt halkı, bu proje dahilinde korona virüs salgını ile baskı zamanlar geçiren insanlara destek olmak ve umut aşılamak istediklerini açıklama ederken, korona virüs salgının üstesinden gelmeye çalışan ve bu konuda insanlara yardımda bulunan herkese minnettarlıklarını göstermeyi amaçladıklarını dile getirdi. Dün gece ‘’Işık Umuttur” projesi zarfında Matterhorn Dağı’nın kuzey tarafı Türk bayrağı silüeti ile aydınlatılarak, “İnsanlara bir umut işareti gönderiyor ve krizin üstesinden gelmeleri için onlara zor ve azim diliyoruz” mesajı yayınlandı.

öte taraftan ‘’Işık Umuttur” projesi zarfında Mattergon Dağına Pakistan, İran, Nepal, Kanada, Polonya, Güney Kore, Brezilya ve Rusya gibi çoğu ülkenin bayrakları da yansıtıldı.

İsviçre’de toplam korona virüs olgu sayısı 28 bin 894’e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise bin 593’e ulaştı.

Sıradaki Haber :  Afrin'de sivillere yönelik bombalı saldırı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu