Gündem

İşyurtlarından Koronavirüs mücadelesine üretimle destek

Adalet Bakanlığı bünyesinde etkinlik gösteren İşyurtları Kurumunda 300’den artı iş kolunda üretim gerçekleştiriliyor, etkinlik gösteriliyor.

Hak Bakanlığı Korona virüs salgını nedeniyle ortaya çıkan hastane dokuma mahsul ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik Yargı Bakanı Abdulhamit Gül’ün talimatıyla İşyurtları bünyesinde yeni bir meslek planını devreye soktu. İşyurtları kurumu öncelikle tek kullanımlık maske olmak üzere suç oluşturan infaz kurumlarındaki atölyelerde hükümlüler kadar üretilen tulum, ameliyat önlüğü, göz pamuğu gibi 80 değişiklik hastane tekstil ürünü ve tek kullanımlık ürünün imalatına hız verdi.

Son bir hafta içerisinde 29 İşyurdu müdürlüğünde toplamda 1 milyondan artı maske üretimi, 15 İşyurdu müdürlüğünde 106 binden fazla tulum ve tek kullanımlık hastane ürünleri üretimi, 3 İşyurdu müdürlüğünde 183 binden pozitif spaç katlama işi ve 1 İşyurdu müdürlüğünde 138 bin gözlük montaj işi gerçekleştirildi.

Hem Korona virüsle uğraş dahilinde piyasada hızla tüketilmeye başlayan hijyen malzemeleri ve tıbbı dokuma ürünlerinin üretimine sürat veren İşyurtları son bir ay içerisinde 560 tondan fazla akışkan el sabunu, 432 ton yüzey temizleyici, 66 ton kolonya üreterek vatandaşların kullanımına sundu.

Sıradaki Haber :  Rusya'nın serbest bıraktığı Ukraynalı esirlerin karantina süresi doldu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu