Dünya

İtalya’da bazı işletmeler 4 Mayıs’ta yeniden açılıyor

Avrupa’da korona virüs salgınından maksimum etkilenen ülke konumunda bulunan İtalya’da korona tedbirleri gevşetiliyor. İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, bugün yaptığı izah etme ile korona virüs ile mücadelede 2. aşama adını verdikleri planın yol haritasını duyurdu. Başbakan, yaptığı açıklamada imalat ve inşaat sektöründe etkinlik gösteren işletmeleri 4 Mayıs’ta her tarafta açmayı planladıklarını aktarırken, insanların toplu olarak bir arada bulunduğu lokanta, bar gibi işletmelerin ise bir zaman daha kapalı kalacağını açıkladı.

Conte, okulların ise Eylül ayına değin kapalı kalacağını duyururken, “Önceliğimiz ekonominin manâlı parçaları olan imalat ve inşaat sektörünü 4 Mayıs’tan itibaren faaliyete aşmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Başbakan, ihracata karşın bazı stratejik işletmelerin ise bu hafta açmayı düşündüklerini bildirirken, ihracat yapan firmaların erkenden faaliyete geçmesinin üretim zincirinde yaşamsal önemi olduğuna uyarı çekti. Başbakan, “Karantina ve sokağa çıkma yasaklarını daha artı uzatamayız. Ülkenin sosyo-ekonomik dokusuna ciddi zarar gelebilir” ifadelerini kullanırken, her tarafta faaliyete başlayacak olan şirketlerin sıkı denetimlerden geçeceğini aktardı.

İtalyan Başbakan, son olarak salgının seyrinin bu şekilde devam etmesi halinde perakendecileri 11 Mayıs’tan, bar ve restoranları ise 18 Mayıs’tan itibaren baştan faaliyete geçirebileceklerini açıkladı.

İLGİLİ HABER

İtalyada son 24 saatte 415 kişi öldü, can kaybı 26 bin 384e ulaştı İtalya’da son 24 saatte 415 kişi öldü, can kaybı 26 bin 384’e ulaştı

Sıradaki Haber :  İran’dan ABD’ye sert uyarı: 'Daha ağır intikam yolda'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu