Gündem

İtalya’da normalleşme süreci kademeli olarak başladı

Korona virüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden İtalya’da basmakalıplaşma süreci kademeli olarak bugün başlıyor. Bu kapsamda ülkede 9 hafta sonra inşaat sektörü ve fabrikalarda yine iş başı yapıldı. Lokantaların kutu servis için yine açıldığı ülkede, barlar, dondurma dükkanları gibi şirketler 18 Mayıs’a kadar kapalı kalmaya devam edecek. Toplu taşıma ve kamuya sarih tüm alanlarda maske kullanmak gerekli olacak.

Sarih havada spor yapılabilecek

İtalya’da basmakalıplaşma süreci kapsamında isteyenler sarih havada spor yapabilecek. İtalyanlara sosyal mesafeyi koruma koşuluyla akrabalarıyla görüşme izni veren hükümet, park ve bahçelerin açılmasını da kararlaştırdı. Mektep, sinema ve tiyatroların ise ne zaman açılacağını ait hükümetten henüz bir söyleme yapılmadı.

İkinci evre

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte basmakalıplaşma sürecine ait yaptığı söylemede, salgınla çabanın devam ettiğini ve karantinanın ikinci evresine geçildiğini ancak insanların önlemleri vazgeçmemesi gerektiğini söyledi. Conte ayrıca, İkinci evre kapsamında iki ay içinde bölgelere takribî 5 milyon test kiti sevk edileceğini de ifade etti.

21 Şubat’ta bu yana korona virüs sebebiyle 28 bin 884 bireyin yaşamını kaybettiği İtalya, Amerika Birleşik Devletlerinden sonra salgın sebebiyle en çok can kayıplarının yaşandığı ikinci ülke oldu. İtalya’da son bilgilere göre toplam hadise rakamı 210 bin 717’ye, iyileşenlerin rakamı ise 81 bin 654’e yükseldi.
Eczaneler ve marketler dışındaki tüm şirketlerin 12 Mart’ta kapatıldığı İtalya’da 22 Mart haysiyetiyle de fabrikalarda çalışmalar durdurulmuştu.

Sıradaki Haber :  Adalet Bakanlığı kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni uygulamaları hayata geçiriyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu