Gündem

İtalya’da normalleşme sürecinin üçüncü aşaması başladı

Korona virüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden İtalya’da 4 Mayıs’ta kademeli olarak başlayan klasikleşme süreci kapsamında kısıtlamalar kaldırılmaya devam ediyor. Bugün klasikleşme sürecinin 3. evresinin başladığı ülkede, mağazalar, lokantalar, barlar, kuaförler, hoşluk salonları ve müzeler sosyal mesafe ve hijyen kaidelerine uyulması koşuluyla yine açılıyor. Bugün ayrıca, İtalyanlar yaşadıkları bölge içinde seyahat edebilecek.

Roma’da dondurma dükkanı sahibi Marco Ciampini yaptığı söylemede, iş yerini kalemtıraşını ancak evhamlı olduğunu söyledi. “Evvelki zamanlara göre yüzde 60 daha az alıcı olacağını varsayım ediyorum” ifadelerini kullanan Ciampini, üçüncü düzey kapsamında erişim faaliyetlerinin yine başlamasıyla öbür bölgelerden Roma’ya alıcı gelebileceğini umduğunu belirtti.

İtalya’da son bilgilere göre korona virüs salgını sebebiyle ölü rakamı 31 bin 908’e, toplam hadise rakamı ise 225 bin 435’e erişti. Ülkede iyileşenlerin rakamı ise 125 bin 176’ya yükselirken, gidişatı kritik olanların rakamı 762’ye düştü.

Sıradaki Haber :  Irak Meclisi'nde Covid-19 vaka sayısı 28'e yükseldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu