Gündem

İzmir sessizliğe büründü

İçişleri Bakanlığı kadar yayınlanan genelge ile İzmir’in de dahil olduğu 31 ilde 2 gün süreyle sokağa çıkma kısıtlaması bildiri edildi. Kısıtlamanın bildiri edilmesi öncesi kentte yaşanan anlamsız yarış gün içerisinde yerini sessizliğe bıraktı. İzmirli vatandaşların yasağa uydukları gözlenirken, kentin en kalabalık caddeleri ve en işlek noktaları olan yerleri boş kaldı. Bilhassa hafta sonları İzmirlilerin uğrak noktaları olan Konak Meydanı, Kordon, Gündoğdu Meydanı gibi alanlarda özel izinli görevlilerin dışarıda kimsenin olmayışı göze çarparken, trafiğin en yoğun olduğu caddelerdeki aylaklık da uyarı çekti.

İzmir’de yasağın ardındaki anlamsız kalan sokak ve sokaklar da drone kamerası ile görüntülendi. Görüntülerde, bilhassa hafta sonları İzmirlilerin uğrak noktaları olan Kordon ve Gündoğdu Meydanı gibi alanlardaki avarelik göze çarptı.

Konak Meydanı güvercinlere kaldı

İzmir’in en kalabalık yerlerinden olan Konak Meydanı da tekrar manâsız kalan alanlardan oldu. Tek bir kişinin bile bulunmadığı meydan yalnızca güvercinlere kaldı. Meydanda vatandaşlar göre beslenen güvercinler de bu sebeple aç kalınca ekipler imdada koştu. Görevliler, aç kalan güvercinleri elleriyle besledi.

Ali Gözeten – Halil Karahan

Sıradaki Haber :  'Sel felaketinin ardından iki ilimizdeki hasar tespit çalışmalarını büyük oranda tamamladık'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu