Gündem

Jandarma Covid-19 ile mücadelede kırsalda tedbiri elden bırakmıyor

İçişleri Bakanlığı’nın Büyükşehir statüsündeki 30 il ve Zonguldak elde etmek üzere toplam 31 ilde sokağa çıkma kısıtlaması 3. gününe girdi. Kısıtlamanın 26 Nisan Pazar günü gece saat 24.00 itibariyle sona ermesi bekleniyor.
Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de şehirde denetimleri en üstteki düzeyde sürdürüyor. Sokağa çıkma kısıtlaması hafta ortasında başlamıştı.

Kararın arkasından lahza itibariyle cadde ve caddeleri boşaldı. Jandarma kırsalda tedbiri elden bırakmıyor, kullanım noktasında araçlar durduruluyor sürücü ve yolcuların sokağa çıkma kısıtlaması olup olmadığı denetim ediliyor. Ateş ölçer cihazıyla Jandarma personeli şoför ve yolcuların vücut ısısını yoklama ediyor. Eğer 38 dereceden yüksek ise şoförden arabulucu güvenli bir noktaya çekmesi isteniyor ve ardındaki sağlık durumu görevlileri aranarak duruma müdahale edilmiş oluyor ve karantinaya alınması gerekiyorsa gerekli işlem başlatılıyor.

Jandarmanın tahsis yükümlülük alanı olan kırsallarda korona virüs tedbirleri dahilinde tarım hayvancılık faaliyetleri Tarım İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle ortaklaşa denetleniyor. Jandarma da bu uygulamalara titizlikle katkı sağlıyor.

Bilhassa bu süreçte tarım hayvancılığın ve üretimin devam etmesi siklet talep ediyor. Ekipler her an mahallelerde devriye atarak anonslu uyarılarda bulunuyor. Sosyal Destek Parası ödemeleri de devam ediyor.

Define ve Maliye Bakanlığı ve Aile Egzersiz ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadar yürütülen incelemeler zarfında başlangıçta sistemde ismi yer alan 2 milyondan pozitif aileye bin TL değer sosyal destek ödemeleri tamamlanmıştı. Bu kapsamda 2. faz ödemeleri de 19 Nisan tarihinde başlamıştı. Jandarma ve PTT ile karşılıklı çalışarak vatandaşlara destek paraları da ulaştırılıyor.

İrfan Işine Düşkün – Erdinç Türkcan

 

Sıradaki Haber :  Bakan Koca, DSÖ’ye 2021’in 'Sağlık Çalışanları Yılı' olarak seçilmesini önerdi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu