Dünya

Japonlar Korona virüs testi için bir hafta bekliyor

Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan Korona virüsü salgını nedeniyle ülke genelinde OHAL ilan edilen Japonya’da, sağlık sistemi gelişen vaka sayısı karşısında zorlanmaya başladı. Japon halk yayıncısı NHK’nin yaptığı bir araştırma, başkent Tokyo’da Korona virüsü taşıdığından şüphelenilen kişilerin deneme edilebilmek için bir haftaya dek ummak zorunda kaldıklarını ortaya koydu. Tokyo’nun 23 ilçesindeki afiyet merkezlerini kapsayan araştırmaya tarafından, virüs şüphesi bulunan kişilerin önce halk müziği sağlığı merkezlerine ya da aile hekimlerine başvurması gerektiği belirlendi. Oysa zorunlu görülmesi halinde korona virüs testinin yapılabildiği sıhhat kurumlarına yönlendirilen şahısların, gelişen vaka sayıları nedeniyle uzun bekleme sürelerinden şikayet ettikleri ortaya çıktı. Buna karşın çok ağır bulgu gösteren hastaların en kısa sürede teste ast tutulduğu ifade edildi.
Hokkaido Afiyet Bilimleri Üniversitesi’nden Profesör Tsukamoto Yoko, enfekte şahısların deneme edilmeyi beklerken ciddi semptomlar geliştirebileceği veya virüsü başkalarına bulaştırabileceği uyarısında bulundu.

Tokyo’da vaka sayısı artıyor

Vaka sayısının 2 bin 794’e ulaştığı Tokyo’da, uzmanlar daha önce sıhhat sisteminin tıkanabileceği uyarısında bulunmuş, Tokyo yerel hükümeti ise korona virüsünü hafif semptomlarla atlatan hastaları şehirde kiralanan otel odalarına taşımaya başlamıştı.
Japonya genelinde korona virüs nedeni ile hayatını kaybedenlerin sayısı 218’e, toplam vaka sayısı 10 bin 539’a yükseldi.

Burak Ersoy
 

Sıradaki Haber :  Hindistan, en çok korona virüs vakasının görüldüğü 4'üncü ülke oldu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu